rv
Volledig scherm
© rv

Van jongste Grand Slam-winnares tot vermeende valsspeelster: de bewogen carrière van Hingis in woord en beeld

TennisNa een carrière vol prijzen, records, blessures en incidenten houdt Martina Hingis - 37 intussen - het voor bekeken. Na tweemaal eerder afscheid te hebben genomen van het tenniswereldje, is het deze keer voor écht. Haar deelname aan het dubbeltoernooi van Singapore aan de zijde van Yung-Jan Chan was definitief haar laatste kunststukje - ze werden zopas uitgeschakeld in de halve finale. Een rijkgevulde en bewogen loopbaan van de Zwitserse ex-nummer 1 in woord én beeld.

2 reacties

 • Freddy Blassie

  5 jaar geleden
  Ongetwijfeld de speelster met het beste spelinzicht en tactiek.Ze tenniste al 'wandelend'.Stond altijd op de goede plaats.Door haar ongelooflijke reacties en oog-hand coördinatie kon ze weerstand bieden aan de power-speelsters zoals de Williamssisters,Kim,e.a.En in het dubbel speelde ze haar handigheid zeer goed uit.
 • Bart Beekman

  5 jaar geleden
  Prachtige carriѐre gehad. Bedankt voor de mooie jaren. Was een plezier om je te zien spelen
 1. De tranen de vrije loop: Flipkens heeft laatste enkelmatch gespeeld en krijgt staande ovatie van Wimbledon-publiek
  Play
  Wimbledon
  19

  De tranen de vrije loop: Flipkens heeft laatste enkelmatch gespeeld en krijgt staande ovatie van Wimbledon-pu­bliek

  Haar enkelcarrière zit erop. Kirsten Flipkens (WTA 190) heeft haar laatste tennismatch in het enkelspel gespeeld. De Kempense verloor met 7-5 en 6-4 van het Roemeense 16ste reekshoofd Simona Halep (WTA 18) in de tweede ronde van Wimbledon. Na het laatste punt liet ze haar tranen de vrije loop. Flipkens kuste het gras en kreeg een staande ovatie van het publiek. “Dat ik mijn enkelcarrière hier kan afsluiten met een match tegen een kampioene als Simona op zo’n court en met dit publiek, dat is gewoon een droom.”