Amelia Waligora en Sofia Costoulas.
Volledig scherm
PREMIUM
Amelia Waligora en Sofia Costoulas. © Borgerhoff en Belga

Twee dochters van ex-profvoetballers, een 17-jarige die weet hoe tactisch te irriteren: deze tennismeisjes gaan voor niets minder dan een glanscarrière

TennisIn de voetsporen van Elise? Of zelfs Kim en Justine? Net als bij de jongens staan er ook vier Belgische meisjes in de top 100 van de ITF-juniorenrangschikking. Twee nemen vanaf vandaag deel aan het juniorentoernooi van de Australian Open. Een kennismaking met twee dochters van ex-profvoetballers, één daarvan speelde als rasechte goaltjesdief zelfs een olympische finale, en een 17-jarige die stuntte bij haar vuurdoop. En of er Belgisch talent in de wachtkamer zit. 

7 reacties

 • Laurens Laurens

  4 maanden geleden
  Hopelijk is onze onderstaande kenner er volledig naast. Succes Amélia en Sofia!
 • Liliane Vervliet

  4 maanden geleden
  Geef ze toch een kans,nu nog niet oordelen.
 • Christopher Moltisanti

  4 maanden geleden
  Sorry, gaat niet gebeuren, wegen te licht. Groeten van een kenner B-2/6
 • Stefan Straetmans

  4 maanden geleden
  Eerst resultaten zien. Nieuwe Eddy Merckxen hebben we de laatste 40 jaar ook al een stuk of 100 van gehad. En ja, de krant moet iedere dag gevuld, dat speelt ook.
 • Suzanne Govaerts

  4 maanden geleden
  Eerst zien en dan geloven...
 1. Wordt Medvedev nieuwe nummer één door maatregel Wimbledon en daaropvolgende reactie van ATP?
  Tennis

  Wordt Medvedev nieuwe nummer één door maatregel Wimbledon en daaropvol­gen­de reactie van ATP?

  Het laatste woord is nog niet gezegd over de maatregel van Wimbledon om alle (Wit-)Russische spelers te bannen en de daaropvolgende reactie van de ATP en WTA om geen punten toe te kennen op het tornooi. “Wimbledon heeft een fout gemaakt en dan zijn er gevolgen”, meende Novak Djokovic. De Serviër verliest door het manoeuvre wel 2.000 punten en mogelijk zijn nummer een-positie aan... Daniil Medvedev, een Rus.