Daniil Medvedev vorig jaar op Wimbledon.
Volledig scherm
Daniil Medvedev vorig jaar op Wimbledon. © REUTERS

Tennissers kunnen geen ATP- en WTA- punten verdienen op Wimbledon door ban van (Wit-)Russen

TennisEr zullen op de komende editie van Wimbledon geen ATP- en WTA-punten te verdienen zijn als de Engelse organisatie vasthoudt aan de ban van Russische en Wit-Russische spelers. Dat maakten de overkoepelende organen in het mannen- en vrouwentennis bekend. “Als er niets verandert, zien wij tot onze grote spijt en met veel tegenzin geen andere mogelijkheid.”

1 reactie

 • Vincent Cornelis

  4 maanden geleden
  De maskers vallen af…
 1. Roger Federer laat tranen de vrije loop na afscheidswedstrijd aan de zijde van Nadal en bedankt z’n vrouw: “Zonder haar was ik allang gestopt”
  Play
  Tennis
  11

  Roger Federer laat tranen de vrije loop na afscheids­wed­strijd aan de zijde van Nadal en bedankt z’n vrouw: “Zonder haar was ik allang gestopt”

  Een forehand, dat was de laatste slag van Roger Federer (41) in zijn professionele carrière. In een dubbelpartijtje met zijn eeuwige rivaal en vriend Rafael Nadal verloor hij met 6-4, 6-7, (9-11) van Jack Sock en Frances Tiafoe. De O2 Arena in Londen het decor voor deze door de Zwitser zelf georganiseerde Rod Laver Cup. Het publiek smulde van deze apotheose.