ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Spaanse wonderboy Carlos Alcaraz bereikt exact 17 jaar na zijn idool voor eerst top 10: wie is ‘de nieuwe Rafael Nadal’?

TennisCarlos Alcaraz versloeg Stefanos Tsitsipas op het ATP-toernooi van Barcelona en bereikt zo voor het eerst de top 10 op de ATP-ranking. De 18-jarige Spanjaard wordt beschouwd als ‘de nieuwe Rafael Nadal’. Maar wie is de Spaanse wonderboy eigenlijk?

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Rafael Nadal, die bevestigt dat hij vader wordt, ziet kans op deelname aan Wimbledon: “Tevreden met de manier waarop ik heb kunnen trainen”
  TENNIS
  2

  Rafael Nadal, die bevestigt dat hij vader wordt, ziet kans op deelname aan Wimbledon: “Tevreden met de manier waarop ik heb kunnen trainen”

  Dit weekendje nog een golftoernooi op Mallorca, maar maandag vertrekt Rafael Nadal (ATP 4) naar Londen waar hij eerst twee exhibitiematchen wil spelen in Hurlingham alvorens zijn zinnen te zetten op Wimbledon. “Het gaat beter, ik heb een ander gevoel in mijn voet”, zei de 36-jarige Spanjaard die twee weken geleden nog openlijk over zijn toekomst twijfelde. En tezelfdertijd ook bevestigt dat hij vader wordt.
 3. Russische toptennisster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne
  Play

  Russische toptennis­ster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne

  De Russische toptennisster Daria Kasatkina (WTA 12) roept in een interview met de Russische Youtuber Vitya Kravchenko op om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stop te zetten. Ze wil dit niet voor zichzelf - (Wit-)Russische tennisers mochten bijvoorbeeld niet deelnemen aan Wimbledon - maar vooral zodat de Oekraïners terug naar huis kunnen. Als Russische zijn zulke uitspraken niet zonder risico’s en dat weet Kasatkina maar al te goed. Aan het einde van het interview barst ze in tranen uit. Bekijk hierboven het pakkende interview.