Djokovic mag Australië niet in en in Melbourne kwam intussen al protest op gang tegen die beslissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Djokovic mag Australië niet in en in Melbourne kwam intussen al protest op gang tegen die beslissing. © AFP

RECONSTRUCTIE. Triomfantelijke aankomst, verblijf tussen asielzoekers, gelijk van rechter, maar uiteindelijk moet Djokovic toch naar huis

Australian OpenNovak Djokovic (34), de internationale nummer één van het mannentennis, weigert halsstarrig zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en betaalt daar nu een prijs voor: de Serviër moet Australië verlaten en kan zijn deelname aan de Australian Open op zijn buik schrijven. Reconstructie van een verhaal dat zelfs naar Djokovic-normen een onwaarschijnlijk dramagehalte heeft: van een triomfantelijk vertrek naar Down Under, over een opsluiting in een quarantainehotel waar ook asielzoekers zitten, tot eerst groen licht, maar daarna de ultieme ontnuchtering. 

95 reacties

 • Christophe Heuts

  2 weken geleden
  Belachelijk gewoon, de wereldleiders zijn zot geworden. Slaat nergens meer op dit soort regels.
 • Elle Devee

  2 weken geleden
  Terecht. Is de enige juiste beslissing. Dat herstelbewijs was waarschijnlijk toch fake. Met geld is alles te koop. Het had al moeten lukken dat hij net op het perfecte moment covid krijgt om alsnog op tijd hersteld te zijn. Hoe verzin je het? Dat gelooft toch geen kat.
 • Leo Hoes

  2 weken geleden
  Aan de reacties in zijn eigen land, men heeft gezorgd voor een besmetting/herstel bewijs. Bij aankomst in Australië bestond zoiets waarschijnlijk nog niet. Allemaal fake, hij hoort niet in Australië te zijn. Als de wet gelijk is voor iedereen was hij al lang terug op het vliegtuig. Na de hand van God, nu de wet van Jezus?
 • Martin de smet

  2 weken geleden
  De wet is gelijk voor iedereen
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Hij beweerde dat hij een medische vrijstelling had maar kon dat niet hard maken, lodewijk maesen.
 1. IN BEELD. Chaos in Melbourne compleet: politie zet traangas in om aanhangers Djokovic terug te dringen
  Tennis
  6

  IN BEELD. Chaos in Melbourne compleet: politie zet traangas in om aanhangers Djokovic terug te dringen

  Het ziet er nog steeds naar uit dat Novak Djokovic ‘gewoon’ zal kunnen deelnemen aan de Australian Open, maar dat wil niet zeggen dat de rust in Melbourne helemaal terug is gekeerd. Vooral de hectische scènes van deze voormiddag, toen een zwarte Mercedes van Djokovic’ legale team het Melbourne Central Business District verliet, beroeren. Algemeen werd aangenomen dat Djokovic in die auto zat, maar zeker is dat niet eens. Daar gingen de aanwezige Servische fans alvast wel van uit. Zij omsingelden de wagen bijna een halfuur lang om hun steun aan Djokovic te betuigen (“Free Nole!”) en kregen het daarbij snel aan de stok met de politie. Die zette traangas in, wat tot erg rumoerige situaties leidde.
 2. AUSTRALIAN OPEN. Medvedev redt matchbal en stoot na marathonpartij door naar halve finales - Mertens klopt Flipkens in Belgisch dubbelonderonsje
  Play
  Australian Open

  AUSTRALIAN OPEN. Medvedev redt matchbal en stoot na marathon­par­tij door naar halve finales - Mertens klopt Flipkens in Belgisch dubbelon­der­ons­je

  De Rus Daniil Medvedev (ATP 2) heeft zich als vierde en laatste speler gekwalificeerd voor de halve finales van de Australian Open. Hij moest daarvoor wel erg diep gaan tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 9). Het tweede reekshoofd haalde het in de Rod Laver Arena in Melbourne in vijf sets. Het werd 6-7 (4/7), 3-6, 7-6 (7/2), 7-5 en 6-4 na een wedstrijd die liefst vier uur en 42 minuten duurde. Op het einde van de vierde set redde Medvedev een matchbal.