Djokovic mag Australië niet in en in Melbourne kwam intussen al protest op gang tegen die beslissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Djokovic mag Australië niet in en in Melbourne kwam intussen al protest op gang tegen die beslissing. © AFP

RECONSTRUCTIE. Triomfantelijke aankomst, verblijf tussen asielzoekers, gelijk van rechter, maar uiteindelijk moet Djokovic toch naar huis

Australian OpenNovak Djokovic (34), de internationale nummer één van het mannentennis, weigert halsstarrig zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en betaalt daar nu een prijs voor: de Serviër moet Australië verlaten en kan zijn deelname aan de Australian Open op zijn buik schrijven. Reconstructie van een verhaal dat zelfs naar Djokovic-normen een onwaarschijnlijk dramagehalte heeft: van een triomfantelijk vertrek naar Down Under, over een opsluiting in een quarantainehotel waar ook asielzoekers zitten, tot eerst groen licht, maar daarna de ultieme ontnuchtering. 

95 reacties

 • Christophe Heuts

  6 maanden geleden
  Belachelijk gewoon, de wereldleiders zijn zot geworden. Slaat nergens meer op dit soort regels.
 • Elle Devee

  6 maanden geleden
  Terecht. Is de enige juiste beslissing. Dat herstelbewijs was waarschijnlijk toch fake. Met geld is alles te koop. Het had al moeten lukken dat hij net op het perfecte moment covid krijgt om alsnog op tijd hersteld te zijn. Hoe verzin je het? Dat gelooft toch geen kat.
 • Leo Hoes

  6 maanden geleden
  Aan de reacties in zijn eigen land, men heeft gezorgd voor een besmetting/herstel bewijs. Bij aankomst in Australië bestond zoiets waarschijnlijk nog niet. Allemaal fake, hij hoort niet in Australië te zijn. Als de wet gelijk is voor iedereen was hij al lang terug op het vliegtuig. Na de hand van God, nu de wet van Jezus?
 • Martin de smet

  6 maanden geleden
  De wet is gelijk voor iedereen
 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  Hij beweerde dat hij een medische vrijstelling had maar kon dat niet hard maken, lodewijk maesen.