Oud-tennisser Dolgopolov vecht momenteel met het Oekraiense leger tegen de Russen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-tennisser Dolgopolov vecht momenteel met het Oekraiense leger tegen de Russen. © Privébeeld

Oud-tennisser Alex Dolgopolov tegen Russische tennissers: “Juist als je bekend bent, durven ze je niks te doen”

TennisOud-tennisser Alexandr Dolgopolov (33) meldde zich aan het begin van de oorlog bij het Oekraïense leger om te vechten tegen de Russen. In een interview met het Nederlandse Algemeen Dagblad roept hij onder meer de ATP op om de Russische spelers te helpen zich uit te spreken over de oorlog.

5 reacties

 • Sam Bedfort

  2 weken geleden
  Politiek gebruikt de sport als middel, maar de twee moeten gescheiden blijven.
 • Marjan Frankie

  2 weken geleden
  Heel Rusland word elke dag gebrainwashed laat dat duidelijk zijn Dat op zich gebeurd overal maar enkel in Rusland is het volk deels even Gek als hun Leider
 • Jan Van Bavel

  2 weken geleden
  Alle miljardairs, waaronder die Poetin, hebben het land arm en kapot gemaakt. Het word tijd dat Rusland volledig van de buitenwereld afgesloten word. Volledig afsluiten betekent vliegverbod over de hele wereld, samen de economie van Rusland lam leggen, de oorlog volledig ten laste leggen van Rusland, alle mogelijke luxe en louche zaken in beslag nemen, enz.. Maar daar tegenover moeten de EU landen wel zorgen dat ze Rusland niet nodig hebben
 • André Uyttendaele

  2 weken geleden
  99% staat als een blok achter de verdediging van het land! Alleen de 1% die verplicht wordt te vechten en zijn leven op het spel te zetten die denkt er waarschijnlijk anders over
 • Filip Vanlaeken

  2 weken geleden
  Net door het gebrek aan enige oppositie, de jarenlange brede steun voor Putin door een grote meerderheid vd russen, ben ik voor zware sancties die niet enkel de top maar het ganse volk raken. Ze zijn samen verantwoordelijk, ze mogen als 1 op de blaren zitten (net zoals wij trouwens, of nee erger : bij ons voelt de top weinig vd oorlog, maar de gewone familie betaalt zich blauw). Dus volledig inreisverbod voor alle russen in de EU, geen banktransacties, alle russische eigendommen in beslag nemen
 1. Rafael Nadal, die bevestigt dat hij vader wordt, ziet kans op deelname aan Wimbledon: “Tevreden met de manier waarop ik heb kunnen trainen”
  TENNIS
  2

  Rafael Nadal, die bevestigt dat hij vader wordt, ziet kans op deelname aan Wimbledon: “Tevreden met de manier waarop ik heb kunnen trainen”

  Dit weekendje nog een golftoernooi op Mallorca, maar maandag vertrekt Rafael Nadal (ATP 4) naar Londen waar hij eerst twee exhibitiematchen wil spelen in Hurlingham alvorens zijn zinnen te zetten op Wimbledon. “Het gaat beter, ik heb een ander gevoel in mijn voet”, zei de 36-jarige Spanjaard die twee weken geleden nog openlijk over zijn toekomst twijfelde. En tezelfdertijd ook bevestigt dat hij vader wordt.
 2. Genie Bouchard zal op deze Wimbledon enkel viraal gaan dankzij outfit: “Hier zet ik mijn ‘deelnamejoker’ niet voor in”
  Play
  Wimbledon
  2

  Genie Bouchard zal op deze Wimbledon enkel viraal gaan dankzij outfit: “Hier zet ik mijn ‘deelname­jo­ker’ niet voor in”

  In 2014 speelde ze er nog de finale, dit jaar zal er geen spoor zijn van Genie Bouchard (28) op de All England Club. Dat heeft alles te maken met de beslissing van de WTA om geen rankingpunten toe te kennen aan Wimbledon. “Het zou stom zijn om hier mijn ‘deelnamejoker’ voor in te zetten”, stelt ze. De ‘Genie Army’, zoals haar schare fans genoemd wordt, moet het dan maar stellen met weliswaar felgesmaakte Instagramfilmpjes en -beelden van de opvallende Canadese.