Naomi Osaka en Filip Dewulf.
Volledig scherm
PREMIUM
Naomi Osaka en Filip Dewulf. © Photo News/HLN

Onze tenniswatcher en ex-prof Filip Dewulf getuigt over bestaan op de court: “Er zou maar eens iemand je tranen moeten zien...”

Roland GarrosTopsport is ongezond: fysiek zeker, mentaal vaak. Tennis, één der allerindividueelste sporten op aarde, ontsnapt er niet aan. Integendeel. Naomi Osaka, Alison Van Uytvanck, David Goffin, quasi iedereen krijgt vroeg of laat af te rekenen met twijfels of angsten. Als ervaringsdeskundige wil onze tenniswatcher Filip Dewulf, in 1997 onder meer halvefinalist op Roland Garros, ook enkele littekens tonen. “Je sterk houden, of beter voordoen dan je bent, is het adagium in het tennis.”

9 reacties

 • Carmen Grauwels

  1 week geleden
  Mam & trainster kwame mee. Liefst had ik alleen trainer want die begreep als ik my slecht voelde na verlies en konde we ineens bespreke h & w er volgende x anders moest, mam kon alleen maar zegge: " je hebt toch goed gedaan! &dan zy ik iet in de aard van "goed gedaan? Dan had ik gewonne! Nee zeg maar slecht gedaan " & toch, tennis werd meer & meer myn leve.. Dus ik kan beetje het heel alleen gevoel begrype & toch Ben nu 37 en mis het nog iedere x. Ja dat is myn grootste spyt
 • Laurens Hostens

  3 weken geleden
  Er zijn er hier veel die blijkbaar niet weten dat je serieus moet investeren om de tennistop te bereiken. Dan nog ben je niet zeker, want aan de top blijven, is nog moeilijker soms om er te geraken. Het lijkt mij dan ook meer dan logisch dat de toptennissers (m/v) goed hun geld verdienen.
 • Peter van Nieuwpoort

  3 weken geleden
  Het mooie aan sport is dat, je ook gewoon kunt stoppen en echt gaan werken voor de kost. Kijken hoeveel zorgen je dan hebt! Dit volk doet alsof ze het bereslecht hebben. In korte tijd moeten ze miljonair zijn omdat, ze met 35 jaar "op" zijn. En wij maar ploeteren tot(voorlopig) 67 jaar!
 • Jan Van de Velde

  3 weken geleden
  Als je 23 bent en je hebt bijna 20 miljoen op je rekening ga je wel eens naast je schoenen lopen.
 • Dirk Janssens

  3 weken geleden
  Waarom ben je dan niet gestopt vraag ik mij af? Geld?