Novak Djokovic testte positief op het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Novak Djokovic testte positief op het coronavirus. © REUTERS

Onze tennisspecialist Filip Dewulf over Djokovic: “Je vraagt je af of hij niet de wereldkampioen ‘eigen ruiten ingooien’ is geworden”

TennisHet zat eraan te komen: Novak Djokovic en zijn vrouw Jelena testten positief op corona en gaan veertien dagen in zelfisolatie. Slachtoffers van de door henzelf georganiseerde en ondertussen geannuleerde Adria Tour waar ook Dimitrov, Coric en Troicki het virus opliepen. Een extra smet op het al flink bezoedelde blazoen van de Servische nummer een.

16 reacties

 • ludo verbueken

  1 jaar geleden
  Wie niet luisteren wil moet maar voelen
 • Toni van belle

  1 jaar geleden
  Ergste van al is dat hij nu zeker 5% van zijn top vermogen kwijt is en dit waarschijnlijk voor een paar jaar. Voor iemand aan de top het einde... Corona is geen griepje dat na een weekje weg is Meg wat vitamientjes.. Het blijft in je lichaam voor jaren.
 • Heidi Werbrouck

  1 jaar geleden
  Ik mocht hem wel, de clown die het circus niet zo ernstig nam... tot hij met zin anti-vacvinatieonzin op de proppen kwam, tot hij zijn entourage hun onzinspuiende klep liet optrekken... nu is hij enkel nog een gevallen nitwit.
 • luc verriest

  1 jaar geleden
  Djokovic heeft de laatste tijd al diverse keren aangetoond dat hij de pedalen kwijt is. Er is precies een hoek af.
 • Piet Bataillie

  1 jaar geleden
  In het begin vond ik hem grappig
 1. Een Belgische grandslamtitel: Elise Mertens en Taiwanese partner winnen dubbelspel Wimbledon na zenuwslopende wedstrijd tegen Russisch duo
  Wimbledon
  35

  Een Belgische grandslam­ti­tel: Elise Mertens en Taiwanese partner winnen dubbelspel Wimbledon na zenuwslo­pen­de wedstrijd tegen Russisch duo

  Elise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben zich op Wimbledon tot winnaressen van het dubbelspeltoernooi gekroond. In een erg spannende wedstrijd legden ze het Russische duo Kudermetova-Vesnina over de knie in drie sets: 6-3, 5-7 en 7-9. Mertens zet haar kersverse nummer één-positie in het dubbelspel zo nog eens mooi in de verf met een derde grandslamtitel in de discipline. Ze trekt nu met het statuut ‘allerbeste’ naar Tokio.
 1. Novak Djokovic heeft het zitten: nummer één van de tenniswereld test positief op corona
  Tennis

  Novak Djokovic heeft het zitten: nummer één van de tenniswe­reld test positief op corona

  De vrees is bewaarheid. Nadat eerder al Grigor Dimitrov (ATP 19), Borna Coric (ATP 43) en Victor Troicki (ATP 184) positief testten na een totaal gebrek aan maatregelen tijdens de Adria Tour, is nu ook Novak Djokovic als organisator van de reeks exhibitiewedstrijden een coronaslachtoffer. Het nummer één van de tenniswereld maakt hiermee een erg slechte beurt, voor de sportwereld en de hele tennisfamilie specifiek een stevige wake-upcall.
 2. Triest dieptepunt: voor het eerst in 31 jaar één Belg in top 200 ATP-ranking (al is het misschien maar voor één week)
  TENNIS
  1

  Triest dieptepunt: voor het eerst in 31 jaar één Belg in top 200 ATP-ran­king (al is het misschien maar voor één week)

  Kimmer Coppejans verloor vrijdag in de kwartfinale van de Challenger in Amersfoort en dat betekent dat hij vandaag net buiten de top 200 van de wereld valt. Triest gevolg: voor het eerst sedert 23 juli 1990 – bijna dag op dag 31 jaar – staat er vandaag met David Goffin slechts één Belg in de top 200 van de wereldranglijst. Op 23 juli 1990 was Bart Wuyts met een 131ste plaats de enige Belg bij de beste 200, een week later kwam Eduardo Masso Wuyts gezelschap houden.