BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ontgoocheling troef bij Belgische Davis Cup-ploeg: “Kansen gehad om beter te doen”

Davis CupOntgoocheling overheerste in het Belgische kamp na de nederlaag tegen Australië (2-1) en de uitschakeling in de poulefase van de vernieuwde Davis Cup. “We hebben kansen gehad om beter te doen”, zeiden zowel David Goffin als Steve Darcis. 

6 reacties

 • guy roelandt

  1 jaar geleden
  Het ligt allemaal aan de ingesteldheid en als je David ziet rondlopen op de court (niet alleen op de Davis cup), dan zie je dat daar niet veel van te zien is. De WIL om te WINNEN is er niet bij de 'kleppers'. Diezelfde mentaliteit zie je soms bij Federer ook. Hij loopt precies tegen zijn goesting op de court.
 • Peter Berg

  1 jaar geleden
  En daarom zal Goffin nooit een groot tornooi winnen. Kerel leek geen levenslust te hebben op de baan en op het moment dat hij er terug doorkwam herbegon de miserie.
 • Luciano Van As

  1 jaar geleden
  Heb de indruk dat het hen allemaal niet meer interesseert !
 • jan janssens

  1 jaar geleden
  Die Van Herck met zijn eeuwige gezeik. De Daviscup blijft een kunstmatige, opgeklopte bedoening. Met de nakende vrije val van Goffin op de ranking en het pensioen van Darcis vervalt het Belgische mannentennis in het Grote Niets.
 • Rudo Van Leuven

  1 jaar geleden
  Als men niet veel representeert mag men ook niet veel verwachten.
 1. Na Darcis ook zwakke Goffin onderuit: Belgen verliezen van Australië in Davis Cup
  Davis Cup Tennis

  Na Darcis ook zwakke Goffin onderuit: Belgen verliezen van Australië in Davis Cup

  Na Steve Darcis heeft ook David Goffin (ATP 11) zijn enkelspel in de Davis Cup niet kunnen winnen. De Luikenaar stelde teleur en ging onderuit tegen het Australische toptalent Alex de Minaur (ATP 18). Het werd 0-6 en 6-7. Bij het dubbelspel gaven de Australiërs John Peers (ATP 26 dubbel) en Jordan Thompson (ATP 160 dubbel) even later al na een spelletje op tegen Joran Vliegen (ATP 39 dubbel) en Sander Gillé (ATP 47 dubbel). De Australische tennisfederatie meldde via Twitter dat Peers een blessure opliep aan de pols.
 1. Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectballen?"
  Play

  Clement: "Vincent, trapt Sambi dikwijls zo van die effectbal­len?"

 2. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  5

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  9:33