Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Onbekende Duitser doet Nadal twee sets wankelen

@ Roland GarrosPrettige kennismaking met Daniel Brands, een 25-jarige Duitser die vandaag op Chatrier tegenover titelverdediger Rafael Nadal (ATP 4) stond. Brands, die in zijn voorbereiding op Roland Garros onder meer drie keer Gaël Monfils klopte, deed Nadal met zijn precieze mokerslagen twee sets wankelen. De eerste stak het nummer 59 van de wereld op zak (6-4), de tweede gaf hij nipt prijs in de tiebreak (6-7). Ook in bedrijven drie en vier ging Brands vlot mee in het verhaal Nadal. De Spaanse eilandbewoner veerde echter tijdig recht en klaarde deze moeilijke klus in 2u54: 4-6, 7-6, 6-4 en 6-3.

 1. Tennisster heeft opnieuw last van ongedierte op hotelkamer, minister beschuldigt haar ervan de muizen te voeren
  Play
  Australian Open

  Tennisster heeft opnieuw last van ongedierte op hotelkamer, minister beschul­digt haar ervan de muizen te voeren

  De Kazachse tennisster Yulia Putintseva (WTA-187) heeft op haar hotelkamer, waar ze verplicht in quarantaine zit, opnieuw het bezoek van een muis gekregen. Putintseva kreeg na haar eerste klacht over muizen een andere hotelkamer, maar ook daar ontsnapt ze niet aan het ongedierte. Intussen wordt Putintseva er door de minister van Noodsituaties van beschuldigd de muizen gevoerd te hebben.
 2. Toppers spelen in aanloop naar Australian Open demonstratietoernooi in Adelaide
  Australian Open

  Toppers spelen in aanloop naar Australian Open demonstra­tie­toer­nooi in Adelaide

  De top drie van de tenniswereldranglijst bij de mannen en vrouwen gaat in de aanloop naar de Australian Open eerst naar Adelaide. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Ashleigh Barty, Simona Halep en Naomi Osaka brengen in die stad hun verplichte twee weken quarantaine door. Ze spelen in Adelaide ook een demonstratietoernooi voordat ze naar Melbourne komen voor de Australian Open.
 3. Voorbereidingstornooien Australian Open kunnen opgeschoven of aangepast worden
  Tennis

  Voorberei­ding­stor­nooi­en Australian Open kunnen opgescho­ven of aangepast worden

  Na drie dagen quarantaine blijft het woelig in Melbourne. Drie extra coronagevallen werden gesignaleerd – volgens de overheid waren daaronder twee spelers, volgens Tennis Australia klopte die informatie niet – en Roberto Bautista Agut (ATP 13) noemde de omstandigheden in een zonder zijn medeweten opgenomen privégesprek “een gevangenis”. Nochtans heeft het merendeel van het deelnemersveld vandaag voor het eerst een balletje kunnen slaan en is de voorbereiding op de Australian Open min of meer echt begonnen.
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari