AFP
Volledig scherm
© AFP

Nick Kyrgios praat openlijk over depressie: “Mensen begrijpen niet in welke mate tennis een eenzame sport kan zijn”

TennisTennisser Nick Kyrgios (25) heeft in de Australische tabloidkrant The Sunday Telegraph verklaard dat hij zich de voorbije jaren in een "sombere en eenzame situatie" bevond. Hij vocht in die periode tegen een depressie, die volgens hem het gevolg is van het verschroeiende ritme van het ATP-circuit.

3 reacties

 • Tonny Vantstad

  2 jaar geleden
  Haha, eenzaam...laat me niet lachen... Daar kiezen ze zelf voor... Over het prijzengeld wordt toch niet geklaagd...? Drama-queen...
 • Rushmore Peetermans

  2 jaar geleden
  Dat hij dan gaat werken in de zorg of in een fabriek daar is het niet eenzaam. Luxeproblemen niets meer !
 • Tornike Adamashvili

  2 jaar geleden
  Oh je arme. En zo wienig geld dat jij verdient,kan zeker niet ontspannen. Zielig ventje
 1. “Ik herken mezelf niet meer. Ik weet bijna niet meer wie ik ben”: verwarde Kyrgios spuwt richting eigen box en klaagt over marihuanageur
  Play
  US Open
  4

  “Ik herken mezelf niet meer. Ik weet bijna niet meer wie ik ben”: verwarde Kyrgios spuwt richting eigen box en klaagt over marihuana­geur

  In de hypercompetitieve omgeving van de tennistour blijft Nick Kyrgios (ATP 25) een anomalie. Op zijn 27ste en na een finale op Wimbledon is hij zelfs verward door zijn eigen ingesteldheid. “Elke match verwacht ik zo goed te spelen, het zorgt voor stress, want zo ben ik niet.” Kyrgios staat ondertussen alweer in de derde ronde van de US Open, daarin treft hij de jonge Amerikaan J.J. Wolf (ATP 87).
 2. Wie is fenomeen en US Open-winnaar Carlos Alcaraz? “Hij pakte een racket op voor hij kon lopen en kreeg zijn eerste tandjes op een tennisbaan”
  US Open
  1

  Wie is fenomeen en US Open-win­naar Carlos Alcaraz? “Hij pakte een racket op voor hij kon lopen en kreeg zijn eerste tandjes op een tennisbaan”

  “Het is soms moeilijk te geloven dat hij nog maar een tiener is. Hij is één van die zeldzame talenten die af en toe opduiken in onze sport.” Tegenstander Casper Ruud was, net zoals de hele wereld, onder de indruk van Carlos Alcaraz. US Open-winnaar en op zijn negentiende de jongste nummer één van de wereld ooit. Portret in zeven weetjes.
 1. Opschudding in aanloop naar afscheidswedstrijd Roger Federer: klimaatactivist steekt eigen arm in brand
  Play
  Tennis
  13

  Opschud­ding in aanloop naar afscheids­wed­strijd Roger Federer: klimaatac­ti­vist steekt eigen arm in brand

  Het duel tussen Stefanos Tsitsipas en Diego Schwartzman, voorafgaand aan de laatste wedstrijd in de carrière van Roger Federer, is onderbroken door een klimaatactivist die het terrein én zijn eigen arm in brand stak. Dat deed hij om te protesteren tegen het gebruik van privéjets in het Verenigd Koninkrijk. De 20-jarige demonstrant werd in alle veiligheid van de tennisbaan gedragen.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.