Een vierende Rafael Nadal.
Volledig scherm
Een vierende Rafael Nadal. © Photo News

Nadal met Spanje naar finale voor eigen volk op Davis Cup: “Onvergetelijke avond”

Davis CupSpanje staat voor de eerste keer sinds 2012 in de finale van de Davis Cup nadat het vannacht in Madrid Groot-Brittannië versloeg met 2-1. Nadal en co kunnen vandaag voor eigen volk de eindwinst binnen halen tegen Canada.

0 reacties

 1. Net geen stunt voor David Goffin: Luikenaar krijgt matchpunten tegen Rafael Nadal in Madrid, maar verliest in drie sets
  Play
  Tennis
  6

  Net geen stunt voor Goffin: Luikenaar krijgt matchpun­ten tegen Nadal in Madrid, maar verliest in drie sets

  Net geen miraculeuze zege voor David Goffin (ATP 60) zoals Real Madrid een dag eerder, maar wat scheelde het? De Luikenaar kwam terug van 3-6, 3-5 (en twee matchpunten) achter om uiteindelijk na iets meer dan drie uur en met 6-3, 5-7 en 7-6 de zege aan Rafael Nadal (ATP 4) te moeten laten. Het slot in de Caja Magica was bloedstollend – Goffin kreeg vier matchballen! – en hartbrekend.
 2. Carlos Alcaraz is de gedoodverfde opvolger van Rafael Nadal, maar zijn ze écht te vergelijken? “Mijn droom? Ooit Roland Garros winnen, zoals Rafa”
  PREMIUM
  Tennis

  Carlos Alcaraz is de gedoodverf­de opvolger van Rafael Nadal, maar zijn ze écht te vergelij­ken? “Mijn droom? Ooit Roland Garros winnen, zoals Rafa”

  Op 25 april 2005 werd Rafael Nadal als achttienjarige voor het eerst lid van de top tien na titelwinst in Barcelona. Op 25 april 2022 werd Carlos Alcaraz als achttienjarige voor het eerst lid van de top tien na titelwinst in Barcelona. De ene is een 21-voudige grandslamkampioen, de andere zijn gedoodverfde opvolger. Maar zijn Nadal (36) en Alcaraz (19) ook echt te vergelijken?
 3. David Goffin wint voor het eerst in anderhalf jaar nog eens match op een grandslam en treft nu Tiafoe
  Play
  Roland Garros
  1

  David Goffin wint voor het eerst in anderhalf jaar nog eens match op een grandslam en treft nu Tiafoe

  Oef. Hij kan het nog. Nadat hij mentaal in een diepe put zat, komt Goffin (ATP 48) weer boven water. Met nu ook een vervolg op Roland Garros. In vier sets voorbij de 20-jarige Tsjech Jiri Lehecka (ATP 77). 6-4, 4-6, 6-4 en 6-4. Voor het eerst in anderhalf jaar, sinds de vierde ronde op de US Open in september 2020 nota bene, wint ‘Le Goff' nog eens een wedstrijd op een grandslamtoernooi.