elise mertens
Volledig scherm
elise mertens © rv

Mertens boven in Marokko: Belgische wint overtuigend WTA-toernooi van Rabat en klimt naar hoogste notering ooit op wereldranglijst

TennisElise Mertens (WTA 19) heeft het WTA-tennistoernooi in het Marokkaanse Rabat gewonnen. Het Belgische eerste reekshoofd was in de finale een maat te groot voor de Australische Ajla Tomljanovic (WTA 96). Mertens haalde het in twee korte sets (6-2 en 7-6) en won zo het vierde WTA-toernooi uit haar carrière. Door haar eindzege, klimt onze landgenote naar de zestiende plaats op de wereldranglijst, haar beste ranking ooit.

24 reacties

 • Jacques Hillaert

  3 jaar geleden
  Klasse , ze zal nog top 10 worden geloof me !
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Je stijgt niet naar plaats 16 op de ranking door enkel maar te winnen van lager geplaatste spelers, René Van Halen. En op haar eerste deelname aan de Australian Open dit jaar - het eerste van de 4 grandslamtornooien - haalde ze meteen de halve finale, hugo van de velde.
 • danny buyse

  3 jaar geleden
  Volgens mij heeft ze de klasse om het eerste meisje te worden die het dichtst bij het niveau van Justine en Kim zal aanleunen maar even sterk als onze Belgische toppers toen, daar vrees ik voor.
 • Valentino Fabionara

  3 jaar geleden
  Elise is een schatje, go for it !
 • ROGER DEPREZ

  3 jaar geleden
  Een genot om haar te zien spelen, altijd met een pak grinta zoals Kim vroeger, nooit aflaten en steeds opnieuw terug slaan. Een geweldige atlete.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  11 mei