Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”

Australian OpenTot drie keer toe uitgejouwd door het publiek. Een ijskoud handje van Tsitsipas (ATP 4), een van zijn gezworen vijanden, nadat hij de umpire verrot schold omdat hij vond dat de Griek te veel gecoacht werd door zijn vader vanuit de tribunes. Het kwam de Rus een dag later op een boete van 12.000 dollar (10.750 euro) te staan, ondanks zijn excuses na de match. Hij zei dat het gebabbel van Stefanos Tsitsipas hem geërgerd had. Ook Tsitsipas kreeg overigens een boete van 5.000 dollar (4.500 euro) voor “inbreuken op de gedragscode”.

6 reacties

 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Waw, wat een boete. Die gaat veel effect hebben!
 • Jan Baroen

  1 jaar geleden
  Schuld van het publiek? Dat ze dan vragen om zonder publiek te spelen. Dat zullen ze ook niet willen, want dan zouden ze te weinig centen krijgen, we spreken hier niet van verdienen. De enigste oplossing bij dergelijk gedrag is een maandenlange schorsing.
 • Eric Servaes

  1 jaar geleden
  Zware sancties opleggen. Geen geldboetes natuurlijk. Dat is zakgeld voor die gasten. Maar speelverbod. Van 1 jaar en meer tot definitief verbod. Een beetje zoals met het verbod op het recht tot sturen.
 • Jan Baroen

  1 jaar geleden
  Omdat ze een beetje beter dan een gewone mens tegen een tennisbal kunnen slaan, denken sommige spelers dat ze alles mogen zeggen en doen. Een geldboete voelt deze imbeciel amper, men zou hem beter een paar maanden schorsen.
 • Guy Sevenants

  1 jaar geleden
  Respect moet afdwingen Daniil. En dat gaat op deze manier niet lukken...