Een jonge vrouw liep het Court Philippe-Chatrier op en ketende zich met een ketting rond de hals vast aan het net. Op haar T-shirt was het opschrift ‘We hebben 1028 dagen over’ te lezen, waarmee ze de aandacht wou opeisen voor het klimaat.
Volledig scherm
Een jonge vrouw liep het Court Philippe-Chatrier op en ketende zich met een ketting rond de hals vast aan het net. Op haar T-shirt was het opschrift ‘We hebben 1028 dagen over’ te lezen, waarmee ze de aandacht wou opeisen voor het klimaat. © Twitter

Klimaatactiviste ketent zichzelf vast aan net tijdens halve finale op Roland Garros

Opschudding tijdens de tweede halve finale bij de mannen op Roland Garros. De partij tussen de Noor Casper Ruud (ATP 8) en de Kroaat Marin Cilic (ATP 23) werd vrijdagavond stilgelegd nadat een milieuactiviste zichzelf aan het net had vastgeketend.

10 reacties

 • Alex Jonckers

  1 maand geleden
  Doe eens een beetje normaal a.u.b
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Prima, nu is het terug (een moment dan toch) onder de aandacht. Wat kost het eigenlijk aan vervuiling? Of de Ronde van Frankrijk? of wereldkampioenschap voetbal? En wat ik me ook afvraag is: wat verdienen die kinderen die daar uren naast het veld staan in een strakke houding? Een foto met handtekening?
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Mensen die hun nek durven uitsteken als er problemen zijn dat zijn moedige mensen. Die zijn zeldzaam. De meeste zijn te laf en steken liever hun kop in het zand.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  Een groot licht...extremisme in alle maten en gewichten.
 • Castermans Michel

  2 maanden geleden
  Sterk van deze activiste. We zouden eigenlijk met z'n allen samen moeten opkomen voor een duurzame toekomst ipv korte termijn denken en voor eigen belang. Spijtig dat het gebeurd alleen met noodoproepen door enkelingen en niet door onze beschermers, onze politici. Eens zal het onomkeerbaar zijn.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.