Elena Rybakina.
Volledig scherm
Elena Rybakina. © AFP

Kazachse Rybakina verrast Jabeur en pakt op Wimbledon eerste grandslamzege uit carrière

WimbledonElena Rybakina (WTA 23) heeft na een knappe comeback de vrouwenfinale op Wimbledon gewonnen. De Kazachse verraste de Tunesische Ons Jabeur (WTA 2) en haalde het in drie sets: 3-6, 6-2, 6-2. Voor Rybakina is het haar allereerste grandslamtriomf, ze is ook de eerste Kazachse ooit die er één wint.

16 reacties

 • Michael Costermans

  1 maand geleden
  Goed zo...
 • Ayse Ozyasar

  1 maand geleden
  Nadal speelt al ligt hij volledig in gips dan nog
 • Pol Wijnants

  1 maand geleden
  Top van duo "Elise". Recht naar de finale?
 • Luciano van As

  1 maand geleden
  5 setpunten laten liggen in de eerste set, zoiets kruipt in het hoofdje en krijg je niet meer rechtgetrokken!
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  1 maand geleden
  Goffin is back! Zou eens de finale moeten kunnen spelen, zou geweldig zijn.Elise is ook goed bezig.
 1. PORTRET. Nick Kyrgios: provocateur pur sang, onbegrepen genie en straks Wimbledonwinnaar? “Dit circus heeft een clown nodig”
  PREMIUM
  TENNIS
  5

  PORTRET. Nick Kyrgios: provoca­teur pur sang, onbegrepen genie en straks Wimbledon­win­naar? “Dit circus heeft een clown nodig”

  Wimbledon is een bastion van stijfdeftigheid, traditie en regeltjes, maar toch wordt de buiten de lijntjes kleurende Nick Kyrgios (27, ATP 40) niet uitgespuwd. Integendeel. “Dit circus heeft een clown nodig”, wist Roger Federer al. Kyrgios is meer dan dat, mogelijk zelfs grandslamwinnaar vandaag. Een blik op de ‘onbegrepen genie’.
 2. Russische toptennisster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne
  Play

  Russische toptennis­ster barst in tranen uit door oorlog in Oekraïne

  De Russische toptennisster Daria Kasatkina (WTA 12) roept in een interview met de Russische Youtuber Vitya Kravchenko op om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stop te zetten. Ze wil dit niet voor zichzelf - (Wit-)Russische tennisers mochten bijvoorbeeld niet deelnemen aan Wimbledon - maar vooral zodat de Oekraïners terug naar huis kunnen. Als Russische zijn zulke uitspraken niet zonder risico’s en dat weet Kasatkina maar al te goed. Aan het einde van het interview barst ze in tranen uit. Bekijk hierboven het pakkende interview.