Teodor Davidov.
Volledig scherm
Teodor Davidov. © rv

Jongen van 10 maakt furore op befaamd jeugdtoernooi door nooit een backhand te slaan

TennisStel het u even voor: Rafael Nadal die niet één maar twee monsterlijke forehands zou hebben. Het had zomaar gekund. De Mallorcaan is rechtshandig in het dagelijkse leven maar tennist met zijn linkerhand. Waarom leert men dat eigenlijk niet aan? En wordt Teodor Davidov de eerste ‘ambidexter’ die echt doorbreekt?

5 reacties

 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Ook dat tijdverlies klopt niet. Je ziet nu heel vaak op de baseline spelers rond de bal gaan om toch die forehand met topspin te kunnen slaan. Een backhand is ook niet zo krachtig van op die baseline. Als je dubbelhandig bent en niet eerst rond die bal moet gaan dan win je juist tijd om die forehand te slaan.
 • Herbert Verbeeck

  2 weken geleden
  Ben ook een linkse poot die mijn rechterhand wat getraind heeft. Ook door het moeten rechts schrijven op school vroeger, of je had een tik vast ;-). In sport had ik steeds een voordeel door ook rechtshandig te kunnen spelen en soms links voor staan. Best leuk en knap wat dat gastje doet!
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Topspin is effectiever dan slice. En gaat beter met een forehand. Nadal, die eigenlijk ook dubbelhandig is, is er een meester in. Bij zijn topspin draait de bal tot 5000 balwissels per minuut. Geen andere speler die het hem nadoet.
 • Marko Decandt

  2 weken geleden
  Ik zie persoonlijk het voordeel niet. Zoals in het artikel al gezegd, vind ik het eerder een nadeel doordat je tijd verliest door steeds van hand te wisselen. Ik heb zelf ook gespeeld, en mijn enkelhandige backhand was even krachtig als mijn forehand. Ik denk ook dat een backhandige slice veel beter effect heeft dan een forehand slice.
 • Jan De Korte

  2 weken geleden
  Wat is hier nu speciaal aan? Niemand met 2 handige forehand heeft ooit hoog op een ranking gestaan?
 1. "Ongelooflijk!": ook Portugees José de Sousa smijt ninedarter op Premier League darts
  Play

  "Ongeloof­lijk!": ook Portugees José de Sousa smijt ninedarter op Premier League darts

 2. Red Flame Justine Vanhaevermaet in onze HLN SPORTCAST: “Ik denk nog niet aan terugkeer naar België”
  Vrouwenvoetbal

  Red Flame Justine Vanhaever­maet in onze HLN SPORTCAST: “Ik denk nog niet aan terugkeer naar België”

  8 april