De internationale pers is messcherp voor Djokovic.
Volledig scherm
De internationale pers is messcherp voor Djokovic. © AFP

Internationale pers laat geen spaander heel van Djokovic: “Zijn besmetting is de ‘bekroning’ op een idiote week”

TennisEen flinke deuk in het imago. Ook Novak Djokovic (33) heeft positief getest op het coronavirus. Hoogstwaarschijnlijk raakten de Servische nummer één van de wereld in het tennis én zijn vrouw besmet tijdens het fel bekritiseerde toernooi dat Djokovic organiseerde. In een verklaring biedt de Serviër zijn verontschuldigingen aan, maar in de internationale pers moet hij toch door het stof. Een overzicht.

20 reacties

 • pascal de haes

  1 jaar geleden
  Schorsen voor de rest van het seizoen
 • koen claeys

  1 jaar geleden
  en nu wachten tot de sponsors hun contracten per direct stopzetten.
 • Charlotte Maes

  1 jaar geleden
  @julienduville Als je ziek bent geweest ben je niet immuun... Je hebt anti stoffen dus je gaat minder ziek zijn. Maar je word nogaltijd ziek..
 • Kod Debeier

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af wat zijn papaatje zal zeggen nu. Andere tennissers afbreken dat ze te oud zijn.. maar zijn zoontje lief is wel de domste van heel het circuit.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Het probleem is niet louter het feit dat hij het virus minimaliseerde en kwakzalverij promootte als middel om het risico te minimaliseren of zelfs in te dijken. Hij blijkt nu ook meester verspreider geweest te zijn ... zowel in eigen persoon als in de functie van organisator.
 1. ‘Grote 3' naast elkaar: Novak Djokovic steekt zesde Wimbledon-titel op zak en evenaart grandslamrecord van Roger Federer en Rafael Nadal
  Play
  Wimbledon
  9

  ‘Grote 3' naast elkaar: Novak Djokovic steekt zesde Wimbledon-ti­tel op zak en evenaart grandslam­re­cord van Roger Federer en Rafael Nadal

  Novak Djokovic heeft voor de zesde keer in zijn carrière Wimbledon gewonnen. De 34-jarige Serviër en nummer één van de wereld klopte de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9) in vier sets: 6-7 (4/7), 6-4, 6-4 en 6-3. Grandslamtitel nummer twintig voor Djokovic, die zich daarmee naast mederecordhouders Rafael Nadal en Roger Federer hijst. ‘De Grote Drie' zij aan zij.
 2. WIMBLEDON. Djokovic vervoegt Berrettini in de finale
  Wimbledon

  WIMBLEDON. Djokovic vervoegt Berrettini in de finale

  Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon, zijn zevende al op het toernooi. Daarin treft de 34-jarige Serviër de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-9). De Servische nummer 1 op de wereldranking versloeg vrijdag in de halve finales de Canadees Denis Shapovalov (ATP -12) in drie sets (7-6 (7/3), 7-5, 7-5) na 2 uur en 44 minuten. Het was de zevende ontmoeting tussen beide spelers, Djokovic trok ook de vorige zes keer aan het langste eind. Djokovic mikt op een twintigste grandslamtitel. Daarmee zou hij Roger Federer en Rafael Nadal bijhalen. Op Wimbledon telt hij momenteel vijf eindoverwinningen.