“Ik ben op een muur gebotst”: huilende tennisster Maryna Zanevska komt met pakkende videoboodschap

TennisMaryna Zanevska (WTA 81) kende op de tennisbaan voor het tweede seizoen op rij een boerenjaar met een eerste deelname aan alle vier de grandslamtornooien en in mei zelfs haar hoogste ranking ooit (WTA 62), maar de oorlog in haar vaderland kroop bij de voormalige Oekraïense snoeihard onder de huid. “In geen enkel boek staat geschreven hoe je moet omgaan met de stress en angst voor de oorlog”, zei Zanevska in een pakkende post op Instagram. “Ik ben niet oké.”

0 reacties

 1. David Goffin op 32ste verjaardag over “meest wisselvallige seizoen” tot dusver: “Het positieve onthouden”
  Tennis
  1

  David Goffin op 32ste verjaardag over “meest wisselval­li­ge seizoen” tot dusver: “Het positieve onthouden”

  David Goffin (ATP 53) blaast vandaag 32 kaarsjes uit en bereidt zich voor op zijn vijftiende profseizoen dat voor hem op 29 december tijdens de United Cup in Perth van start zal gaan. “Het voorbije jaar was mijn wisselvalligste ooit”, gaf de Luikenaar toe. “Maar met mijn kwartfinale op Wimbledon en die zege op nummer een, Carlos Alcaraz, waren er ook positieve momenten.” Die wil Goffin vermenigvuldigen in 2023.
 2. Meest bedenkelijke tennisrel (‘Kokkinakis deed het met je vriendin’) krijgt nog extra dimensie: “Wawrinka ging Kyrgios te lijf in kleedkamer”
  Play
  Tennis
  1

  Meest bedenkelij­ke tennisrel (‘Kokkinakis deed het met je vriendin’) krijgt nog extra dimensie: “Wawrinka ging Kyrgios te lijf in kleedkamer”

  Ook het naspel gaf vonken. Dat vertelt Eugene Lapierre, de toenmalige toernooidirecteur van de Canadian Open, dat in 2015 de scène was van een de meest bedenkelijke rellen in het tennis ooit. On court, maar ook off court. Want toen Kyrgios bij een wisseling van kant naar Wawrinka sneerde dat zijn vriendin Donna Vekic had geslapen met zijn goeie maat en dubbelpartner Thanasi Kokkinakis (“Kokkinakis banged your girlfriend”), ging de ruzie achteraf ook verder in de kleedkamer.