instagram saracakarevic
Volledig scherm
© instagram saracakarevic

Hoe corona de kelder van de sport treft: tennisster (24) gaat na drie zware sets onderuit en krijgt... 2,25 euro

TennisIn een door een dertigtal Belgische sporters ondertekende open brief klaagde judoka Charline Van Snick het deze week nog eens aan, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sport. Voor een concreet en wel heel pijnlijk voorbeeld, gevoed door de coronacrisis, zorgt de 24-jarige Franse tennisster Sara Cakarevic. Aan een kwalificatiewedstrijd voor een ITF-toernooi in Praag hield ze welgeteld... 2,25 euro over.

11 reacties

 • Juul De Neuze

  2 dagen geleden
  Ik stel voor dat mannen en vrouwen in de sport niet langer gescheiden worden. Dan zal duidelijk worden hoeveel de vrouwen tegenwoordig overbetaald worden.
 • Kris Moernaut

  2 maanden geleden
  Helaas maar dat is in vele sporten zo behalve voetbal, ik zelf heb soms ook rare prijzenverdelingen gezien in wegatletiek, zo liep ik in oostenrijk eens halve marathon en werd tweede na keniaan die 500€ kreeg en ik toen dacht dat ik wel nog 300€ zou krijgen maar het werd een blikken beker. Ik moet wel zeggen dat toendertijd in nederland de organisaties wat guller waren voor ons genodigde lopers maar niet te vergelijken met andere sporten en volgens mij is het verschil te groot tussen top en subt
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De superieure wereld is dan ook alleen maar superieur voor de top. Die grandioos leeft van al die kruimels die de massa kleintjes moeten laten vallen.
 • staf Janssens

  2 maanden geleden
  Ze kan ook in een fabriek gaan werken voor €1500 per maand
 • Bart Denolet

  2 maanden geleden
  Blijkbaar hier een aantal mensen die niet veel van tennis kennen. Tennis is al lang geen elitaire sport meer en als je meedoet aan een plaatselijk tornooi als pure amateur krijg je vaak bij inschrijving al een gadget zoals bijvoorbeeld een flesje sportdrank ofzo... Al meer waard dan 2.25 euro dus... Dus mensen die dit normaal vinden... Nee dit is absoluut niet normaal maar ronduit schandalig!