De deelname van Federer aan de Olympische Spelen is nog hoogst onzeker.
Volledig scherm
De deelname van Federer aan de Olympische Spelen is nog hoogst onzeker. © AFP

Genoeg excuses om niet deel te nemen: waarom tennistoppers massaal afzeggen voor Olympische Spelen

TennisKomt-ie of komt-ie niet? De Internationale tennisfederatie houdt het hart vast, Roger Federer (ATP 8) weet nog niet of hij meedoet aan het olympisch tennistornooi. Zegt de Zwitser af, dan volgt hij het voorbeeld van zeventien (!) collega’s uit de top 40.

16 reacties

 • Stefaan Cammans

  2 weken geleden
  Zoals Francois Nuyts terecht schrijft, het gaat over geld en niets anders. De toppers verdienen miljoenen in het ATP-circuit, en het feit dat de OS net voor het Amerikaanse hard court-seizoen vallen maakt dat wie z'n miljoenen wil meegraaien in de VS maar beter niet te veel met de krachten gaat woekeren op de symbolische OS alwaar geld ondergeschikt is aan sportief prestige. Maar met sportief prestige koop je geen brood natuurlijk.
 • Greta Beirens

  3 weken geleden
  Moedige en juiste beslissingen in deze coronatijd.
 • Victor Coekaerts

  3 weken geleden
  Men had de OS in Japan moeten uitstellen voor een tweede keer. Als de stijging van besmettingen ginder geen reden is om dat te doen wat dan wel? De gezondheid van de bevolking gaat toch wel boven het prestige om de OS te mogen geven. Dacht dat Japanners meer wijsheid bezitten.
 • Marko Decandt

  3 weken geleden
  Sommige sporten tijdens de olympische spelen zijn nu eenmaal niet vertegenwoordigd door de beste sporters van die discipline door 1 of andere reden. Bij voetbal is dat toch net hetzelfde? Normaal zou je op de olympische spelen weer een WK toernooi moeten zien. Maar dat gebeurd toch ook nooit? Vaak is de winnaar daar een land dat in een echt WK met moeite door de poules komt.
 • François Nuyts

  3 weken geleden
  Gaat vooral om het geld natuurlijk . Verdienen pakken geld in de toernooien , maar niet op de Olympische spelen .