EPA
Volledig scherm
© EPA

Elise Mertens zonder problemen voorbij Roemeense naar derde ronde, Flipkens klopt Zanevska in dubbel

Australian OpenElise Mertens (WTA 26) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Limburgse, het negentiende reekshoofd, versloeg in Melbourne de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 64) met 6-3 en 6-2.

4 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Het zijn normale, zelfs nog betere jaren voor het Belgische tennis. In de breedte staan er meer spelers/speelsters in de top 100. En we zijn een landje van niemendal. De periode Clijsters/Henin was een uitzondering. Vergelijk het maar eens met sportland Nederland op tennis gebied.
 • Stefan Straetmans

  4 maanden geleden
  Het zijn die magere jaren voor het Belgische tennis. Mertens doet haar best maar als zij de vaandeldrager is, zegt dat veel.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Ribakyna ligt er uit na opgave. Het wordt de Chinese.
 • patrick de bock

  4 maanden geleden
  Ons Eliseken doet het toch maar weer. Goeie speelster, het nog heel graag doen, EN er veel geld mee verdienen. Het leven is toch mooi voor sommigen.
 1. Net geen stunt voor David Goffin: Luikenaar krijgt matchpunten tegen Rafael Nadal in Madrid, maar verliest in drie sets
  Play
  Tennis
  6

  Net geen stunt voor Goffin: Luikenaar krijgt matchpun­ten tegen Nadal in Madrid, maar verliest in drie sets

  Net geen miraculeuze zege voor David Goffin (ATP 60) zoals Real Madrid een dag eerder, maar wat scheelde het? De Luikenaar kwam terug van 3-6, 3-5 (en twee matchpunten) achter om uiteindelijk na iets meer dan drie uur en met 6-3, 5-7 en 7-6 de zege aan Rafael Nadal (ATP 4) te moeten laten. Het slot in de Caja Magica was bloedstollend – Goffin kreeg vier matchballen! – en hartbrekend.
 2. ROLAND GARROS. Carlos Alcaraz (ATP-6) gaat naar derde ronde na zenuwslopende vijfsetter
  Play
  Roland Garros
  1

  ROLAND GARROS. Carlos Alcaraz (ATP-6) gaat naar derde ronde na zenuwslo­pen­de vijfsetter

  De Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP-6) heeft zich na een zenuwslopende vijfsetter tegen zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP-44) geplaatst voor de derde ronde. In de eerste set won hij met vlotte 6-1-cijfers, maar daarna ging het bergaf. De jonge Spanjaard verloor na een lange tiebreak (9-7) de tweede set en ook in de derde set leek Alcaraz daar nog niet van bekomen. De derde set ging ook verloren met 7-5.