AP
Volledig scherm
© AP

Elise Mertens stunt tegen Halep en mag zich outsider noemen voor titel op Roland Garros: “Nooit opgeven, dat is de manier”

TennisEr was niet alleen de zege op Simona Halep (WTA 3), vandaag in de derde ronde van de Mutua Madrid Open, er was vooral de manier waarop. Met zo’n kwaliteit en veerkracht zet Elise Mertens (WTA 16) zich zonder meer op het lijstje outsiders voor de titel op Roland Garros. Aryna Sabalenka (WTA 7), tegenstandster in de kwartfinale vanavond, staat daar ook op.

7 reacties

 • Guy Soetewey

  7 dagen geleden
  Mooi gedaan 1 prachtige overwinning. En ge word dan dadelijk outsider voor de winst, amai. Ophemelen ?????
 • ROGER DEPREZ

  1 week geleden
  Als ze het dubbel laat vallen zou het nog beter gaan, zeker weten.
 • grootaert rené

  1 week geleden
  Proficiat aan Elise MERTENS voor deze zeer knappe prestatie!
 • Jan Wuyts

  1 week geleden
  Dat is wat Goffin nog kan leren van Mertens, mentale weerbaarheid. Knokken tot de laatste bal ipv als een ballonnetje afgaan. Dik verdiende overwinning van Elise, en dat geeft hoop voor straks. Dat wordt hoe dan ook een knaller tegen haar maatje, met hopelijk hetzelfde resultaat als gisteren...
 • Jean Petermans

  1 week geleden
  Elise heeft er een match van 2 uur 36 opzitten, haar volgende tegenstander Sabalenka heeft de klus kunnen klaren in 54 minuten, benieuwd of dat morgen een weerslag zal hebben.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Evenepoel toegejuicht door fans
  Play

  Evenepoel toege­juicht door fans