Novak Djokovic.
Volledig scherm
PREMIUM
Novak Djokovic. © AFP

Een marathon die Djokovic niet kan winnen? Onze tennisexpert zet de twee mogelijke scenario’s tegenover mekaar

Australian OpenGezien de administratieve soep rond de visumproblemen van Novak Djokovic alsmaar dikker wordt, zou het zomaar kunnen dat zijn advocaten hem maandag via een achterpoortje toch Australië binnenkrijgen. Maar zou dat een goede zaak zijn? Djokovic mag binnen versus Djokovic druipt met de staart tussen de benen af. Wij zetten de twee scenario’s tegenover mekaar.  

20 reacties

 • Jan Van Rompaey

  4 maanden geleden
  Niemand zou tegen hem mogen spelen, raak zijn tennisbal met uw handen niet aan.
 • ivan de ridder

  5 maanden geleden
  michel schoep, het wordt nog beter. Indien Novak in december effectief besmet was met covid vond hij het blijkbaar niet erg om zijn fans nog te omhelsen en handjes te schudden. (je gaat me niet wijsmaken dat hij pas achteraf wist dat hij positief testte) Je ziet dit onverantwoord gedrag continu bij hem, benieuwd wat zijn sponsors ervan denken.
 • michel schoep

  5 maanden geleden
  In juni 2020 organiseerde Djokovic zijn eigen Adria Tour toernooi, wars tegen alle op dat ogenblik geldende corona regels in. Hij lag daarmee aan de basis van een groot aantal besmettingen van collega's, van zichzelf en van zijn vrouw. Stopzetting en flauwe excuses volgden. Zijn collega's veroordeelden toen massaal zijn onverantwoordelijk gedrag. Vandaag denkt Djokovic weer dat er regels en wetten zijn voor de anderen, maar niet voor hem. Puik van autoriteiten in Austr om om hem terug te fluiten
 • Luc Verbrugghe

  5 maanden geleden
  90 % heeft het nog niet begrepen. Een vaccinatie, zelfs met boosterprik is geen synoniem voor "veilig" ... Als je ziet wat een paniekvoetbal onze regering speelt weet je genoeg. 75% van de bevolking is gevaccineerd en toch spreken we straks over miljoenen besmettingen. Met of zonder vaccin is niemand vrij van besmetting, ik niet, De Croo niet, de koning niet, de president van Amerika niet, de zogenaamde gevaccineerde tennissers in Australië niet. Allemaal heisa omwillle van foutieve info.
 • Walter Busschots

  5 maanden geleden
  Dit wordt onze toekomst, maar de lezers van HLN snappen het uiteraard niet en zijn door de propaganda dermate zot gepraat dat ze het nog logisch vinden ook.
 1. RECONSTRUCTIE. Triomfantelijke aankomst, verblijf tussen asielzoekers, gelijk van rechter, maar uiteindelijk moet Djokovic toch naar huis
  PREMIUM
  Australian Open

  RECONSTRUC­TIE. Triomfante­lij­ke aankomst, verblijf tussen asielzoe­kers, gelijk van rechter, maar uiteinde­lijk moet Djokovic toch naar huis

  Novak Djokovic (34), de internationale nummer één van het mannentennis, weigert halsstarrig zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en betaalt daar nu een prijs voor: de Serviër moet Australië verlaten en kan zijn deelname aan de Australian Open op zijn buik schrijven. Reconstructie van een verhaal dat zelfs naar Djokovic-normen een onwaarschijnlijk dramagehalte heeft: van een triomfantelijk vertrek naar Down Under, over een opsluiting in een quarantainehotel waar ook asielzoekers zitten, tot eerst groen licht, maar daarna de ultieme ontnuchtering.