Elise Mertens en haar dubbelpartner Su-Wei Hsieh met de Wimbledon-trofee.
Volledig scherm
Elise Mertens en haar dubbelpartner Su-Wei Hsieh met de Wimbledon-trofee. © REUTERS

Een Belgische grandslamtitel: Elise Mertens en Taiwanese partner winnen dubbelspel Wimbledon na zenuwslopende wedstrijd tegen Russisch duo

WimbledonElise Mertens en haar Taiwanese dubbelpartner Su-Wei Hsieh hebben zich op Wimbledon tot winnaressen van het dubbelspeltoernooi gekroond. In een erg spannende wedstrijd legden ze het Russische duo Kudermetova-Vesnina over de knie in drie sets: 6-3, 5-7 en 7-9. Mertens zet haar kersverse nummer één-positie in het dubbelspel zo nog eens mooi in de verf met een derde grandslamtitel in de discipline. Ze trekt nu met het statuut ‘allerbeste’ naar Tokio

36 reacties

 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Goed Gedaan , Dikke Duim
 • IGNACE DE WULF

  3 maanden geleden
  Hard bevochten zege. Gefeliciteerd.
 • Noël Debue

  3 maanden geleden
  Mooi, zeer mooi. Wat een match! Dikke proficiat.
 • Jan Cornelissen

  3 maanden geleden
  Proficiat Elise veel succes in Tokio
 • Dirk De Smedt

  3 maanden geleden
  Fantastische wedstrijd.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Gewezen tennisster Jelena Dokic deelt een voor haar erg pijnlijke foto: “Een paar jaar later maakte ik bijna een einde aan mijn leven”
  Tennis
  1

  Gewezen tennisster Jelena Dokic deelt een voor haar erg pijnlijke foto: “Een paar jaar later maakte ik bijna een einde aan mijn leven”

  Voormalige tennisster Jelena Dokic (38) heeft een hartverscheurende Instagram-post geplaatst. De foto toont een jonge Dokic, helemaal van de kaart nadat haar tirannieke vader weer eens over de schreef was gegaan. “Een paar jaar later maakte ik bijna een einde aan m'n leven”, bekent ze. De Australische wil met de post als ervaringsdeskundige tegen wil en dank - ze schreef er in 2017 een boek over - het bewustzijn van geestelijke gezondheidszorg proberen vergroten.