Arthur De Greef is één van de drie geschorste tennissers.
Volledig scherm
Arthur De Greef is één van de drie geschorste tennissers. © AFP

Drie Belgische tennissers met onmiddellijke ingang geschorst

TennisConsternatie in de Belgische tenniswereld: Arthur De Greef, Romain Barbosa en Alec Witmeur werden gisteren geschorst (als tennisspelers) omdat ze onderdeel uitmaken van een strafrechtelijk onderzoek en een onderzoek van de Tennis Integrity Agency.

1 reactie

 • wesley netnem

  2 jaar geleden
  Ja wat wil je als je meer kan verdienen door te verliezen met opzet dan winnen ?!
 1. Kwalijke evolutie: politie moet elke dag meerdere gokhulpjes buitenzetten op European Open Antwerpen
  Play
  TENNIS
  9

  Kwalijke evolutie: politie moet elke dag meerdere gokhulpjes buitenzet­ten op European Open Antwerpen

  Met 28.000 toeschouwers kende de European Open een zeer goed jaar. Tussen die fans zaten evenwel ook enkele onbetrouwbare sujetten. Zogenaamde ‘courtsiders’ - of gokhulpjes - personen die vanuit de tribune de score doorgeven voor het digitaal overal ter wereld verschijnt, om zo gokkers ter wille te zijn. Want enkele seconden voorsprong hebben op de scheidsrechter helpt om de juiste keuze te maken. “Vier jaar geleden hadden we drie of vier van die gokhulpjes op een week. Deze week waren het er makkelijk twee à drie per dag.”
 1. Meest bedenkelijke tennisrel (‘Kokkinakis deed het met je vriendin’) krijgt nog extra dimensie: “Wawrinka ging Kyrgios te lijf in kleedkamer”
  Play
  Tennis
  1

  Meest bedenkelij­ke tennisrel (‘Kokkinakis deed het met je vriendin’) krijgt nog extra dimensie: “Wawrinka ging Kyrgios te lijf in kleedkamer”

  Ook het naspel gaf vonken. Dat vertelt Eugene Lapierre, de toenmalige toernooidirecteur van de Canadian Open, dat in 2015 de scène was van een de meest bedenkelijke rellen in het tennis ooit. On court, maar ook off court. Want toen Kyrgios bij een wisseling van kant naar Wawrinka sneerde dat zijn vriendin Donna Vekic had geslapen met zijn goeie maat en dubbelpartner Thanasi Kokkinakis (“Kokkinakis banged your girlfriend”), ging de ruzie achteraf ook verder in de kleedkamer.
 2. De beelden die tenniswereld doen huiveren: meisje (14) wordt hard geschopt en geslagen door vader, die eerder ook een trainer aanviel
  Play

  De beelden die tenniswe­reld doen huiveren: meisje (14) wordt hard geschopt en geslagen door vader, die eerder ook een trainer aanviel

  Schokkende beelden uit Belgrado: een jonge tennisspeelster (14) krijgt het op training hard te verduren, ze wordt daarbij zelfs geschopt en in het gezicht geslagen. Dader is haar vader, die tegelijk de taak van coach voor zijn rekening neemt. De Chinees is opgepakt wegens huiselijk geweld. Bekende tennissterren, zoals Stanislas Wawrinka en Victoria Azarenka, spraken al hun afschuw uit.