1. PORTRET. Jada Lynch (15), de vertederende dochter van Kim Clijsters die jacht maakt op de ‘American Dream’: “Hopelijk laat België zich niet de kaas van het brood eten”
  PREMIUM
  Tennis
  12

  PORTRET. Jada Lynch (15), de vertederen­de dochter van Kim Clijsters die jacht maakt op de ‘American Dream’: “Hopelijk laat België zich niet de kaas van het brood eten”

  Kleine meisjes worden groot. In het geval van Jada Lynch (15) mag u dat vrij letterlijk nemen. De dochter van Kim Clijsters en Bryan Lynch meet al meer dan 1m80 en maakt furore in de basketwereld. Hoe zou het nog zijn met dat vrolijke kleutertje die de tenniswereld jaren geleden vertederde en nu door de Amerikaanse basketfederatie is opgeroepen voor een stage? “Een uitnodiging in zo’n groot land waar veel basket wordt gespeeld... Het ziet er goed uit hé.”
 1. Alwéér een record: Novak Djokovic nu ook langst ooit op nummer 1, maar is hij de beste aller tijden?
  4

  Alwéér een record: Novak Djokovic nu ook langst ooit op nummer 1, maar is hij de beste aller tijden?

  Cijfermatig begint het op te tellen. Vandaag start Novak Djokovic zijn 378ste week als nummer een van de wereld, waarmee hij één week beter doet dan de ongenaakbaar geachte Steffi Graf. In het debat over wie nu de grootste speler aller tijden is maken de records – met hoeveel grandslamtitels gaat Djokovic eindigen? – stilaan het verschil ten opzichte van het gemis aan liefde van het grote publiek.
 1. Djokovic moet opnieuw toernooi laten schieten door vaccinatieproblemen: nummer 1 van de wereld doet niet mee aan Indian Wells

  Djokovic moet opnieuw toernooi laten schieten door vaccinatie­pro­ble­men: nummer 1 van de wereld doet niet mee aan Indian Wells

  De Servische tennisser Novak Djokovic heeft zich formeel teruggetrokken uit de loting voor het toernooi van Indian Wells, laat de organisatie van dat tennisevenement weten. Het lijkt erop dat de nummer 1 van de wereld geen speciale toestemming heeft gekregen om de Verenigde Staten binnen te komen. Een dergelijke toestemming heeft hij nodig omdat hij niet is gevaccineerd tegen het coronavirus.
 1. Het maakt die tiende nog straffer: Novak Djokovic won Australian Open met scheur van drie centimeter in hamstring
  Australian Open
  9

  Het maakt die tiende nog straffer: Novak Djokovic won Australian Open met scheur van drie centimeter in hamstring

  Afgelopen zondag kroonde Novak Djokovic zich voor de tiende keer tot winnaar van de Australian Open. Een uitzonderlijke prestatie gezien de cijfers, de dominantie, de emotionele belasting – Djokovic was in 2022 nog het land uitgezet – en vooral de hamstringblessure die hem in het begin van het toernooi parten speelde. “Hij had een scheurtje van drie centimeter”, wist toernooidirecteur Craig Tiley.
 2. Djokovic mist alleen vader Srdjan in finale tegen Tsitsipas: Serviër wint tiende keer Australian Open
  Australian Open
  16

  Djokovic mist alleen vader Srdjan in finale tegen Tsitsipas: Serviër wint tiende keer Australian Open

  Geen stunt van Stefanos Tsitsipas. Novak Djokovic (35) heeft zijn tiende Australian Open binnen, goed voor zijn 22ste grandslam. Op gelijke hoogte met recordhouder Rafael Nadal. De 24-jarige Griek charmeerde op weg naar de finale, maar haalde vandaag nooit zijn beste niveau. Te veel cruciale fouten op cruciale momenten. Zo werd de eindstrijd een kolfje naar Djokovic’ hand: 6-3, 7-6 (7/4) en 7-6 (7/5). Djokovic wordt ook opnieuw het nummer één van de wereld.
 1. Hoe vader Djokovic er telkens weer in slaagt om de sportieve erfenis van zijn zoon te bekrassen: “Novak is gezonden door God”
  PREMIUM
  TENNIS
  6

  Hoe vader Djokovic er telkens weer in slaagt om de sportieve erfenis van zijn zoon te bekrassen: “Novak is gezonden door God”

  Op wat geneuzel rond zijn hamstringblessure na, is Novak Djokovic (35) de voorbije veertien dagen quasi geruisloos en moeiteloos naar zijn tiende Australian Open-finale geslopen. Op sportief gebied weer wonderbaarlijk, ware er niet vader Srdjan (62) die van de week in Melbourne even met pro-Poetin-aanhangers poseerde en daarmee voor de nodige ophef zorgde. Niet voor het eerst dat zijn fratsen wenkbrauwen doen fronsen. “Federer is niet goed genoeg om met mijn zoon vergeleken te worden.”
 2. “Ze moet minder snoeprepen eten”: ex-tennisster Jelena Dokic wordt als tv-reporter zwaar geviseerd op sociale media, maar haar boodschap is duidelijk
  Play
  Australian Open
  9

  “Ze moet minder snoeprepen eten”: ex-tennisster Jelena Dokic wordt als tv-reporter zwaar geviseerd op sociale media, maar haar boodschap is duidelijk

  Jelena Dokic (39) heeft op haar sociale media zwaar uitgehaald naar pestkoppen die haar de voorbije dagen hebben geviseerd. De gewezen tennisster is als tv-reporter aan de slag op de Australian Open en deelde enkele voorbeelden van wat ze zoal over zich heen heeft gekregen. Waarna ze de pestkoppen dus ook van repliek diende.