1. Experts over hoe 39-jarigen Roger Federer en Serena Williams fysieke sportwetten tarten: “Dit gaat niet meer om geld of roem, alleen over de liefde voor de sport”
  PREMIUM
  Tennis

  Experts over hoe 39-jarigen Roger Federer en Serena Williams fysieke sportwet­ten tarten: “Dit gaat niet meer om geld of roem, alleen over de liefde voor de sport”

  Roger Federer gaf in Parijs forfait omdat zijn bijna 40-jarige lichaam hapert, de al even oude Serena Williams verloor van een mindere god. Fysiek ligt hun piek al jaren achter hen, toch weten ze niet van ophouden. Inspanningsfysioloog Jan Bourgois en topsportcoach Paul Van Den Bosch over hoe lang je een topsportcarrière kan rekken: “Ik zag het ook bij Sven Nys hoe die elke dag tot zijn 39ste doodgraag fietste...”
 2. ROLAND GARROS. Tsitsipas klasse beter dan Medvedev - Zverev op automatische piloot naar halve finales
  Roland Garros

  ROLAND GARROS. Tsitsipas klasse beter dan Medvedev - Zverev op automati­sche piloot naar halve finales

  De 22-jarige Griek Stefanos Tsitsipas heeft zich net als vorig jaar weten te plaatsen voor de halve finales op Roland Garros. Hij klopte in zijn kwartfinale de Rus en nummer twee van de wereld Daniel Medvedev in drie sets. De nummer vijf van de wereld maakte het zegegebaar na 2 uur en 19 minuten. 6-3, 7-6 en 7-5 waren de setstanden. In de halve finales wacht de Duitser Alexander Zverev.