1. Onze tenniswatcher ziet hoe Goffin weer op het juiste pad zit: “Er is één aspect dat er altijd uitsteekt als hij in vorm geraakt”
  PREMIUM
  Tennis
  2

  Onze tenniswat­cher ziet hoe Goffin weer op het juiste pad zit: “Er is één aspect dat er altijd uitsteekt als hij in vorm ge­raakt”

  Met een knappe 7-6, 7-6-zege op Hubert Hurkacz (ATP 12) – zijn beste overwinning in 2022 – in de eerste ronde van het ATP 1000-tornooi van Rome toonde David Goffin (ATP 48) dat hij op de weg terug is. Sinds de start van het gravelseizoen vijf weken geleden won de Luikenaar al drie keer zoveel matchen dan in de drie maanden daarvoor.
 1. Net geen stunt voor David Goffin: Luikenaar krijgt matchpunten tegen Rafael Nadal in Madrid, maar verliest in drie sets
  Play
  Tennis
  6

  Net geen stunt voor Goffin: Luikenaar krijgt matchpun­ten tegen Nadal in Madrid, maar verliest in drie sets

  Net geen miraculeuze zege voor David Goffin (ATP 60) zoals Real Madrid een dag eerder, maar wat scheelde het? De Luikenaar kwam terug van 3-6, 3-5 (en twee matchpunten) achter om uiteindelijk na iets meer dan drie uur en met 6-3, 5-7 en 7-6 de zege aan Rafael Nadal (ATP 4) te moeten laten. Het slot in de Caja Magica was bloedstollend – Goffin kreeg vier matchballen! – en hartbrekend.
 1. Boris Becker na woelige eerste weken zowaar nu al overgeplaatst naar comfortabeler deel Londense cel
  Play
  Tennis
  21

  Boris Becker na woelige eerste weken zowaar nu al overge­plaatst naar comfortabe­ler deel Londense cel

  Ex-tennisser Boris Becker werd eind april veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan hij de helft effectief moet uitzitten. De voormalige tennisster zou zo’n drie miljoen pond verborgen hebben gehouden nadat hij failliet werd verklaard. En zijn eerste weken in de Londense gevangenis zijn de Duitser niet al te goed bevallen, maar er is beterschap - Becker is intussen al overgeplaatst naar een comfortabeler deel van de gevangenis. Om zijn tijd daar nuttig te besteden, zou Becker bepaalde gevangenen zelfs Engels leren.
 2. “Nadal, is het dan wel fair dat onze kinderen sterven?”: Oekraïense tennissers verontwaardigd dat ze geen steun krijgen
  Tennis
  8

  “Nadal, is het dan wel fair dat onze kinderen sterven?”: Oekraïense tennissers verontwaar­digd dat ze geen steun krijgen

  De uitsluiting van Russische en Wit-Russische tennissers op Wimbledon zorgt voor bijzonder veel controverse. Menig topper zoals Nadal, Djokovic en Murray vindt dat geen faire keuze, wat op veel weerstand stuit bij de Oekraïners. Zoals bij Marta Kostyuk of bij gewezen speler Stakhovsky, momenteel vechtend aan het front: “Is het dan ook fair dat Oekraïense kinderen geen tennis meer kunnen spelen, Rafa? Is het fair dat zij sterven?”
 1. Onze tenniswatcher over Boris Becker: “Een wereldster die dacht dat hij met veel, zo niet alles, wegkwam”
  PREMIUM
  Tennis

  Onze tenniswat­cher over Boris Becker: “Een wereldster die dacht dat hij met veel, zo niet alles, wegkwam”

  Van de kleedkamers in de All England Club, waar hij drie keer Wimbledon-kampioen werd, naar de douchecellen van een Londense cel. Boris Becker (54) stond bekend voor zijn spectaculaire duiken op het befaamde gras, maar is nu toch danig diep gevallen. “Ik ben benieuwd hoeveel fans er over vijftien maanden nog aan de poort staan als hij uit de gevangenis komt”, aldus onze tenniswatcher Filip Dewulf.
 1. Vertederend: ballenmeisje gaat graag in op aanzoek Tsitsipas om te schuilen onder zijn paraplu in Barcelona
  Play
  Tennis

  Vertede­rend: ballenmeis­je gaat graag in op aanzoek Tsitsipas om te schuilen onder zijn paraplu in Barcelona

  Met lange toiletpauzes na een verloren set en communicatie met zijn vader in de tribunes zondigde Stefanos Tsitsipas al meermaals tegen de ongeschreven wetten van het tennis, maar de boomlange Griek weet geregeld ook te charmeren. Niet alleen met toptennis, gisteren toonde hij zich ook van zijn charmantste kant door tijdens een regenbreak in Barcelona een ballenmeisje onder zijn paraplu te laten schuilen. Vertederend beeld dat viraal gaat.