Een blik op het toekomstige zwemcomplex, gelegen tussen het groen.
Volledig scherm
Een blik op het toekomstige zwemcomplex, gelegen tussen het groen. © Joris Vergauwen

Zwembad, fitness en horeca in één

TEMSEZwemmen kan er pas vanaf september 2018, maar iedereen kon het voorbije weekend toch al eens een kijkje gaan nemen op de werf van het toekomstige Vita Scheldebad in Temse. En of er vele inwoners nieuwsgierig zijn naar het nieuwe zwemcomplex, waarin ook een horecazaak en een fitnessruimte worden ondergebracht.

 1. School houdt samen met politie controle op veiligheid van de fiets: “Veiligheid pak beter dan vorig jaar dankzij verkeerslessen”
  Hamme

  School houdt samen met politie controle op veiligheid van de fiets: “Veiligheid pak beter dan vorig jaar dankzij verkeers­les­sen”

  De donkere dagen komen er opnieuw aan en dit zorgt voor gevaarlijkere omstandigheden voor de schoolgaande fietsers. In KOHA Sint-Pieter hebben ze daarom donderdagochtend samen met de politiezone Hamme/Waasmunster een controle uitgevoerd op de verkeersveiligheid van de fietsen. “We merken een grote verbetering qua veiligheid dankzij onze verkeerslessen”, zegt leerkracht Thom Nelis.
 2. Proces rond vermeende Turkse vleesmaffia van start: bijna veertig beklaagden voor rechter wegens miljoenen aan sociale fraude en mensenhandel
  Tielrode/Temse

  Proces rond vermeende Turkse vleesmaf­fia van start: bijna veertig beklaagden voor rechter wegens miljoenen aan sociale fraude en mensenhan­del

  Belastingontduiking, sociale fraude en mensenhandel. Daarvoor moeten bijna veertig beklaagden en vennootschappen zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Dendermonde. Allemaal zouden ze deel uitmaken van de zogenaamde Turkse vleesmaffia, die onder andere opereerde vanuit het vroegere restaurant De Rietgors in Tielrode.