Volledig scherm
© Geert De Rycke

Wapenfreak (62) die tientallen oorlogswapens in tuin begraaft tegen rechter: “Er is toch niets mee gebeurd?”

Tientallen en tientallen wapens had hij in zijn bezit, velen uit de verzameling van zijn vader die ooit bij het verzet was. En toen hij een huiszoeking vermoedde, begroef Luc V. (62) uit Temse ze in grote kratten in de tuin. Toch werden ze ontdekt. De man moest er zich maandag voor de Dendermondse rechtbank voor verantwoorden. Er hangt hem een celstraf van twaalf maanden boven het hoofd. 

 1. Dodentocht schenkt 175 300 euro van ‘100Km Covid Challenge’ aan onderzoek naar COVID-19
  Bornem

  Dodentocht schenkt 175 300 euro van ‘100Km Covid Challenge’ aan onderzoek naar COVID-19

  Een cheque van maar liefst 175 300 euro voor het goede doel, dat is het resultaat van de ‘100Km Covid Challenge’ van de vzw Dodentocht. “We gingen voor een virtuele variant van onze wandeltocht. De opbrengst schenken we aan de universiteiten van Leuven en Gent, om de research naar een vaccin en naar preventieve maatregelen te ondersteunen”, zegt Dodentocht-coördinator Gunter Vergauwen.
 2. Werknemers van AZ Rivierenland gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”
  Rumst/Bornem/Willebroek

  Werknemers van AZ Rivieren­land gaan op zoek naar collega’s: “Team krijgt cadeaubon van 250 euro voor elke kandidaat”

  Het AZ Rivierenland, met campussen in Bornem, Rumst en Willebroek, gaat met een originele actie op zoek naar nieuwe werkkrachten. “We moedigen onze eigen medewerkers aan om nieuwe collega’s te zoeken. Wie een kandidaat vindt voor een openstaande functie, wordt beloond met een cadeaubon van 250 euro voor het hele team”, zegt Sofie Vermeulen.