Een graffiti op het skatepark vormt een blijvende herinnering
Volledig scherm
Een graffiti op het skatepark vormt een blijvende herinnering © Kristof Pieters

Wake voor verongelukte Francis (16) op skatepark: “Vlak voor het ongeval waren we nog samen aan het skaten”

TemseOp het skatepark in de sportzone van Temse is maandagavond een wake gehouden voor Francis Aerts. De tiener kwam exact een week geleden om het leven toen hij op terugweg van een avondje skaten van het fietspad gemaaid werd door een chauffeur onder invloed van alcohol en drugs. Zijn vrienden zijn nog altijd zwaar onder de indruk.

 1. Rap op Stap haalt recordaantal boekingen na corona: “Knaldrang is bij kansarme gezinnen even groot”
  Kruibeke

  Rap op Stap haalt recordaan­tal boekingen na corona: “Knaldrang is bij kansarme gezinnen even groot”

  Het sociaal reisbemiddelingsbureau Rap op Stap heeft een recordaantal boekingen gevierd. Sinds de heropstart na corona werden maar liefst 270 daguitstap- en vakantieaanvragen gedaan. “We zien ook een toename van de vraag naar groepsuitstappen”, zeggen schepen Filip Vercauteren en coördinator Rebecca Waem. “Want door corona zijn heel wat mensen vereenzaamd geraakt. De knaldrang is bij deze doelgroep dus even groot.”
 2. Worstelaar Harry Van Landeghem 50 jaar na deelname aan Olympische Spelen benoemd tot ereburger van Kruibeke: “Alleen jammer dat aanslag op Israëlische atleten toen alles overschaduwde”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Worstelaar Harry Van Landeghem 50 jaar na deelname aan Olympische Spelen benoemd tot ereburger van Kruibeke: “Alleen jammer dat aanslag op Israëli­sche atleten toen alles overscha­duw­de”

  Harry Van Landeghem (73) is door de gemeenteraad benoemd tot ereburger van Kruibeke voor zijn unieke carrière als worstelaar. De titel valt niet toevallig samen met de 50ste verjaardag van de Olympische Spelen in München waar hij als worstelaar op de mat stond. “Ik ben dankbaar voor de ervaring, maar herinner me toch vooral de aanslag op de Israëlische atleten. Enkele van die jongens waren een paar jaar eerder nog hier te gast geweest.”
 3. AWV plaatst afsluiting rond snelwegparking: “Beter laat dan nooit maar vluchtelingenproblematiek is wel verdwenen”
  Kruibeke

  AWV plaatst afsluiting rond snelwegpar­king: “Beter laat dan nooit maar vluchtelin­gen­pro­ble­ma­tiek is wel verdwenen”

  Vijf jaar nadat de vraag werd gesteld, is een aannemer gestart met het plaatsen van een afsluiting rond de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke. Ook het sluipverkeer via de dienstwegen wordt een halt toegeroepen met een poort. Wim Pieteraerens, korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse, is tevreden met de ingreep, maar geeft wel toe dat deze rijkelijk laat komt. “De vluchtelingenproblematiek is momenteel immers verdwenen.”