Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Vuurkouter officieel erkend als natuurgebied

SteendorpVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vuurkouter in Steendorp erkend als natuurgebied. Deze erkenning komt er op vraag van het Agentschap Natuur en Bos en geldt voor een periode van minstens 24 jaar.

  1. Kleuterschool Eikevliet telt maar 10 leerlingen: “Elke keer als we bijna moeten sluiten, zet het dorp alles op alles om leerlingen te vinden”
    PREMIUM
    Bornem

    Kleuter­school Eikevliet telt maar 10 leerlingen: “Elke keer als we bijna moeten sluiten, zet het dorp alles op alles om leerlingen te vinden”

    Liam, Xem, Helena, Lex, Sawyer, Lina, Thibault, Louise, Leon en Emilia. Deze tien kinderen vormen samen met juffen Elien Pintens en Inne Vleminckx de voltallige kleuterschool van Eikevliet (Bornem). “De kleintjes hebben hier rust en ruimte, en vooral aandacht in overvloed. Financieel klopt het plaatje niet, maar het ‘scholeke’ van Eikevliet is bijzonder. Het hart telt hier net iets meer dan het hoofd en de cijfers”, zegt directrice Annick Mees. Een blik achter de schermen van de kleinste school van het land.