Burgemeester Luc De Ryck, samenstellers Eddy Van Grevelinge en Lieven Muësen en rijksarchivaris Johan Dambruyne stelden het boek toepasselijk voor op De Zaat, op de achtergrond een oude kraan van de Boelwerf die er bleef staan als relict.
Volledig scherm
Burgemeester Luc De Ryck, samenstellers Eddy Van Grevelinge en Lieven Muësen en rijksarchivaris Johan Dambruyne stelden het boek toepasselijk voor op De Zaat, op de achtergrond een oude kraan van de Boelwerf die er bleef staan als relict. © Kristof Pieters

Van kleine rivierboten tot gastankers en boorplatform: Op Stoapel maakt inventaris van alle schepen die bij Boelwerf van de helling rolden

25 jaar na het faillissement van de Boelwerf heeft de vzw Op Stoapel een uniek overzichtswerk gemaakt van alle realisaties van deze legendarische scheepswerf. In totaal gaat het om 1.551 schepen en watergebonden constructies. De meest tot de verbeelding sprekende zijn de grote zeeschepen en het boorplatform Yatzy uit de laatste periode van de scheepswerf. “Die maakten echter meteen duidelijk dat de werf haar limieten had bereikt”, zegt samensteller Eddy Van Grevelinge.

  1. Koeling van bestelwagen niet conform: “Alle producten in diepvriescompartiment werden in beslag genomen”
    Bornem

    Koeling van bestelwa­gen niet conform: “Alle producten in diepvries­com­par­ti­ment werden in beslag genomen”

    De politie van Klein-Brabant heeft samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAAV) verschillende diepvriesproducten in beslag genomen. “De producten werden tijdens een politiecontrole aangetroffen in een bestelwagen die diepvriesproducten vervoerde. De koeling leek onvoldoende te zijn”, verduidelijkt de politiezone. “Nadat het FAAV ter plaatse kwam bleek effectief dat de temperatuur van de diepvriesproducten niet conform was. De producten zullen binnenkort worden vernietigd.” Nog volgens de politie was de bestelwagen ook te zwaar. Het voertuig woog na meting maar liefst 5.680 kilogram terwijl er een maximaal toegelaten gewicht van 3,5 ton is. “De chauffeur kreeg een voorstel tot betaling van een administratieve boete van 5.400 euro”, besluit de politie van Klein-Brabant.