rv
Volledig scherm
© rv

Uitleendienst van fietsen voor kinderen viert 1-jarig bestaan

TemseOp 29 september 2021 opende in Temse het mobiel depot Op Wielekes: een uitleendienst voor fietsen voor kinderen en jongeren van 3 tot 12 jaar. Intussen zijn er al 82 leden aangesloten. Om het jubileum te vieren worden cadeaucheques uitgedeeld voor een gratis fietshelm.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalvergroting blijft de stiel rendabel”
  PREMIUM
  Temse/Sint-Niklaas/Hamme

  Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalver­gro­ting blijft de stiel rendabel”

  De bekende Wase bakkerij De Rycke neemt na zes generaties afscheid van haar klanten. De vier winkels sluiten volgende maand de deuren maar de grote bakkerij aan de Pontweg wordt samen met het personeel overgenomen door de bakkersfamilie Wauters, ook een gevestigde waarde in de regio. Die gaat de productiecapaciteit zelfs verhogen tot 5.000 broden per dag.
 1. Oppositie heeft plots meerderheid in handen... en wil niet dat burgemeesterssjerp naar CD&V gaat
  Kruibeke

  Oppositie heeft plots meerder­heid in handen... en wil niet dat burgemees­ters­sjerp naar CD&V gaat

  De Kruibeekse meerderheid is een minderheid geworden. Onafhankelijk raadslid Catherine Hermans verliet de gemeenteraad samen met oppositiepartijen D.E.N.E.R.T en SamenVoorKruibeke, waardoor het in zetelverdeling nu dertien tegen twaalf staat. Alles draait rond de nakende burgemeesterswissel, waarbij de sjerp naar CD&V zou gaan. Maar zoals het er nu naar uitziet, is een complete machtswissel en een nieuw bestuur niet uitgesloten.
 2. Caravan in Kikvorstbos gaat in vlammen op na brandstichting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Caravan in Kikvorst­bos gaat in vlammen op na brandstich­ting: “Jammer dat enkele jongeren de boel verzieken voor de rest”

  Onbekenden hebben brand gesticht in het Kikvorstbos in Kruibeke. Een caravan die er geplaatst was voor de jeugd uit de buurt, ging volledig in vlammen op. Eerder dit jaar werd de speelplek al eens drie maanden afgesloten na klachten van buurtbewoners. Burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA) betreurt dat enkelingen het verpesten voor de rest.
 3. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.