Dit bord wordt in de Kaaistraat geplaatst. Vanaf maandag wordt het een schoolstraat, waar het autoverkeer voor en na schooltijd niet meer welkom is.
Volledig scherm
Dit bord wordt in de Kaaistraat geplaatst. Vanaf maandag wordt het een schoolstraat, waar het autoverkeer voor en na schooltijd niet meer welkom is. © RV

Tielrode krijgt de eerste schoolstraat: Kaaistraat voor en na schooltijd autovrij

De Kaaistraat in Tielrode wordt vanaf volgende maandag een ‘schoolstraat’. Een half uur voor de start van de school ‘s morgens en een half uur na schooltijd wordt gemotoriseerd verkeer verboden in de straat.

 1. Na stijging besmettingsgraad tot liefst 10 procent: huisartsenwachtpost Vehamed roept op “geef extra aandacht aan naleven coronaregels!”
  Dendermonde/Buggenhout/Lebbeke/Hamme/Berlare/Zele

  Na stijging besmet­tings­graad tot liefst 10 procent: huisartsen­wacht­post Vehamed roept op “geef extra aandacht aan naleven coronare­gels!”

  Steeds meer mensen die zich laten testen aan het Covid-Testpunt in Dendermonde blijken ook effectief besmet. Liefst 10 procent van het totaal aantal testen is positief. En ook de stijging van het aantal opnames in het Algemene Ziekenhuis Sint-Blasius houdt aan. Het doet de huisartsenwachtpost Vehamed, actief voor de ruime regio Dendermonde, een nieuwe oproep lanceren. “Heb alstublieft extra aandacht voor het naleven van de coronaregels”, klinkt het.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Temse op zaterdag 17 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Temse op zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Temse, op één dag 18 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 6. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 145. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Temse komt dat getal nu op 480 te liggen. Temse heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. School houdt samen met politie controle op veiligheid van de fiets: “Veiligheid pak beter dan vorig jaar dankzij verkeerslessen”
  Hamme

  School houdt samen met politie controle op veiligheid van de fiets: “Veiligheid pak beter dan vorig jaar dankzij verkeers­les­sen”

  De donkere dagen komen er opnieuw aan en dit zorgt voor gevaarlijkere omstandigheden voor de schoolgaande fietsers. In KOHA Sint-Pieter hebben ze daarom donderdagochtend samen met de politiezone Hamme/Waasmunster een controle uitgevoerd op de verkeersveiligheid van de fietsen. “We merken een grote verbetering qua veiligheid dankzij onze verkeerslessen”, zegt leerkracht Thom Nelis.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement