Schepenen Tinneke Van Britsom en Hugo Maes geven het goede voorbeeld.
Volledig scherm
Schepenen Tinneke Van Britsom en Hugo Maes geven het goede voorbeeld. © Kristof Pieters

Sleutelhanger voor baasjes die hondenpoep opruimen, boete voor wie het laat liggen

TemseDe gemeente Temse lanceert begin augustus een nieuwe campagne rond hondenpoep in de straat. Hondendrollen op het voetpad zijn vaak een bron van wrevel. Wie hondenpoep netjes opruimt, wordt beloond met een sleutelhanger. Overtreders riskeren een boete van 350 euro.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. 39-jarige Stavros Glouftsis moet Rapid Leest dit seizoen aan goals helpen: “Ik wil nog zo lang mogelijk alles kapot spelen”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  39-jarige Stavros Glouftsis moet Rapid Leest dit seizoen aan goals helpen: “Ik wil nog zo lang mogelijk alles kapot spelen”

  De openingswedstrijd van eersteprovincialer Rapid Leest dit seizoen draaide uit op een sisser. De troepen van Rudy Van Houdt gingen zaterdag met 5-0 onderuit op het veld van Kontich en ook ervaren rot Stavros Glouftsis kon het tij niet keren. Toch blijft de inmiddels 39-jarige ex-prof van onder meer Antwerp en Eendracht Aalst, die vlak voor de competitiestart neerstreek in Leest, ambitieus om de Leestenaars de komende maanden aan goals helpen.
 2. Laatste tieners krijgen prik in vaccinatiecentrum Klein-Brabant: “Vanaf volgende week werken we met kleiner vaccinatiepunt”
  Puurs-Sint-Amands, Bornem

  Laatste tieners krijgen prik in vaccinatie­cen­trum Klein-Bra­bant: “Vanaf volgende week werken we met kleiner vaccinatie­punt”

  De zussen Elena (14) en Emmelien (15) Schellemans uit Lippelo (Puurs-Sint-Amands) kregen woensdagavond de laatste prikjes in het vaccinatiecentrum in de Sport- en Evenementenhal. “Vanaf volgende week woensdag werken we met een prikpunt in de oude cafetaria van CC Binder. Op 13 oktober sluiten we definitief de deuren”, zegt centrumverantwoordelijke Leen Lejon.