Een skatevriend ging de witte kist van Francis vooraf bij de start van de uitvaartplechtigheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Een skatevriend ging de witte kist van Francis vooraf bij de start van de uitvaartplechtigheid. © KristofPieters/RV

Skater begeleidt Francis (16) naar afscheidsplechtigheid: “Hij was een zegen voor zijn familie. Respectvol, nooit boos, hoogstens af en toe een beetje kribbig”

Temse/Sint-NiklaasZo’n vijfhonderdtal mensen hebben vrijdagmiddag de uitvaart van Francis Aerts (16) bijgewoond. De tiener kwam twee weken geleden om het leven nadat hij door een dronken bestuurder van het fietspad was gemaaid. De familie had een duidelijke boodschap toen ze de witte kist naar binnen droeg. Op T-shirts stond de foto van Francis met de woorden “Let me be the last victim”. Eén van de skatevrienden ging de kist vooraf bij het binnengaan in de aula.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Geen vergunning voor Klein-Brabant Shooting Club, buurt reageert opgelucht: “Hopelijk voorgoed verlost van geluidshinder”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Geen vergunning voor Klein-Bra­bant Shooting Club, buurt reageert opgelucht: “Hopelijk voorgoed verlost van geluidshin­der”

  De Klein-Brabant Shooting Club (KBSC) uit Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) krijgt geen vergunning om te verhuizen en uit te breiden. Het gemeentebestuur vond het dossier onvoldoende onderbouwd, ook het draagvlak in de buurt ontbreekt. Die buurt reageert maar wat opgelucht: “We zijn eindelijk, na jàren van geluidsoverlast en protest, verlost van deze hinderlijke activiteit.” KBSC wil voorlopig niet reageren.