Serge en Samuel zijn zondag aan hun pelgrimstocht begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Serge en Samuel zijn zondag aan hun pelgrimstocht begonnen. © Kristof Pieters

Serge (55) en Samuel (18) vertrokken voor marathontocht van 1.136 km naar top van Mont Ventoux: “Het wordt afzien én genieten”

ElverseleNa een zegening van pastoor Raf en een emotioneel afscheid van familie en vrienden zijn Serge Van Autreve (55) en Samuel Van Tuyckom (18) zondag vertrokken voor de tocht van hun leven: een duurloop van 1.116 km van Elversele naar de top van de Mont Ventoux. Een huzarenstukje dat ze op 22 dagen tijd tot een goed willen brengen. Serge duwt de rolstoel waarin Samuel zit. “Fysiek en mentaal zijn we samen een ijzersterk duo.”

 1. Serge (55) is klaar voor 21 opeenvolgende marathons naar top van Mont Ventoux: “Eerste 50 km op conditie en daarna op karakter”
  PREMIUM
  Elversele

  Serge (55) is klaar voor 21 opeenvol­gen­de marathons naar top van Mont Ventoux: “Eerste 50 km op conditie en daarna op karakter”

  Tot drie keer toe moest de start worden uitgesteld omwille van corona, maar op 6 juni is het dan eindelijk zover. Die dag wordt het startschot gegeven van ‘Push tot the top’, een loop van maar liefst 1.056 km vanaf Elversele tot bovenop de Mont Ventoux. Serge Van Autreve loopt echter niet alleen. Hij duwt intussen ook nog eens een rolstoel.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.