De hinderlijke kasseicirkel in het midden van het kruispunt is verdwenen.
Volledig scherm
De hinderlijke kasseicirkel in het midden van het kruispunt is verdwenen. © Kristof Pieters

Schoolomgeving Hollebeek heringericht voor start van nieuwe schooljaar

TemseDe werken in de omgeving van de Hollebeekschool zijn afgerond. Er is nu éénrichtingsverkeer ingevoerd in de wijk om de veiligheid te verbeteren. Ook werden bredere voetpaden aangelegd ter hoogte van de school.

 1. Zwarte vlaggen en sluiting tijdens gemeentelijke evenementen: Handelaar blijft protesteren tegen verdwijnen van parkeerplaatsen in Hoogstraat
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Zwarte vlaggen en sluiting tijdens gemeente­lij­ke evenemen­ten: Handelaar blijft proteste­ren tegen verdwijnen van parkeer­plaat­sen in Hoogstraat

  Met zwarte vlaggen en een sluiting tijdens gemeentelijke activiteiten, protesteert Koffiebranderij Van Reeth uit Puurs (Puurs-Sint-Amands) tegen het schrappen van de parkeerplaatsen in de Hoogstraat. “Volgens het gemeentebestuur is de verkeerssituatie nu veiliger, maar het tegendeel is waar. Laden en lossen gebeurt nu midden op straat, en we zijn niet meer bereikbaar voor minder mobiele klanten”, zegt Annelies Van Reeth.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.