Igor Goossens en Fousseni Mama hielpen donderdag een handje bij het in elkaar schroeven van tafels.
Volledig scherm
Igor Goossens en Fousseni Mama hielpen donderdag een handje bij het in elkaar schroeven van tafels. © Kristof Pieters

Scholieren steken handen uit de mouwen in opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen: “Verrast dat de mensen hier zo sober moeten leven”

TemseEen zestigtal leerlingen van de secundaire school Terra uit Temse heeft donderdag de handen uit de mouwen gestoken om het voormalige ziekenhuis De Pelikaan. Een vleugel werd de voorbije weken omgebouwd tot opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen.

  1. “Na het herseninfarct van mijn vrouw besefte ik dat we beter nú nog wat van het leven genieten.”Marktkramer Patrick (65) stopt na 45 jaar
    PREMIUM
    Beveren/Sint-Niklaas

    “Na het hersenin­farct van mijn vrouw besefte ik dat we beter nú nog wat van het leven genieten.”Marktkramer Patrick (65) stopt na 45 jaar

    “Corona heeft een zware impact gehad, maar de markt heeft zeker nog een toekomst. Online vind je dat sociale contact niet." En toch breit Patrick Van Haut (65), een van de bekendste gezichten op de markt, een einde aan een carrière van 45 jaar. Zijn textielkraam was een begrip in onder meer Sint-Niklaas en Beveren en als voorzitter van de Wase Marktkramers verdedigde hij decennialang de belangen van de sector. “Het afscheid valt me zwaar, ik geef het toe.”