Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Rijbewijs kwijt na positieve speekseltest

TemseTijdens een verkeerscontrole in de Vooruitgangstraat in Temse werd het rijbewijs van een 26 jarige man uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had een positieve speekseltest afgelegd.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Basisschool ’t Kasteeltje zet poorten wagenwijd open voor ouders: “Tijdens coronacrisis was er té weinig contact”
  Puurs-Sint-Amands

  Basis­school ’t Kasteeltje zet poorten wagenwijd open voor ouders: “Tijdens coronacri­sis was er té weinig contact”

  Basisschool ’t Kasteeltje in Puurs-Sint-Amands organiseerde donderdag een openklasdag. Alle ouders waren er een hele dag lang welkom op school, om mee de lessen te volgen en buiten te spelen. “We vinden het heel belangrijk om hen de kans te geven om hun kinderen aan de slag te zien tijdens hun dagelijkse activiteiten op school”, zegt directeur Tom Cornu.
 1. “Na het herseninfarct van mijn vrouw besefte ik dat we beter nú nog wat van het leven genieten.”Marktkramer Patrick (65) stopt na 45 jaar
  PREMIUM
  Beveren/Sint-Niklaas

  “Na het hersenin­farct van mijn vrouw besefte ik dat we beter nú nog wat van het leven genieten.”Marktkramer Patrick (65) stopt na 45 jaar

  “Corona heeft een zware impact gehad, maar de markt heeft zeker nog een toekomst. Online vind je dat sociale contact niet." En toch breit Patrick Van Haut (65), een van de bekendste gezichten op de markt, een einde aan een carrière van 45 jaar. Zijn textielkraam was een begrip in onder meer Sint-Niklaas en Beveren en als voorzitter van de Wase Marktkramers verdedigde hij decennialang de belangen van de sector. “Het afscheid valt me zwaar, ik geef het toe.”