Amaury Cordeel werd veroordeeld in de politierechtbank van Dendermonde.
Volledig scherm
Amaury Cordeel werd veroordeeld in de politierechtbank van Dendermonde. © Dutch Photo Agency

Racetalent Amaury Cordeel veroordeeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheidsovertreding

TemseBeloftevol racer Amaury Cordeel is in de politierechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Hij kreeg deze straf na een zware snelheidsovertreding in de Hogenakkerstraat in Temse. De feiten werden toen ook gefilmd, maar Cordeel en zijn advocaat blijven ontkennen dat hij reed en de feiten filmde. Voor zijn carrière heeft deze veroordeling waarschijnlijk geen gevolgen.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Van culinaire fietstocht en trappistenproeverij tot kindercarnaval: onze tips voor het weekend in regio Mechelen
  PREMIUM

  Van culinaire fietstocht en trappisten­proe­ve­rij tot kindercar­na­val: onze tips voor het weekend in regio Mechelen

  Nog geen idee wat te doen tijdens het weekend van 25 en 26 maart? Geen probleem! Wij hebben enkele tips gezocht om je agenda te vullen. Je kan meegenieten van een iftar na zonsondergang georganiseerd door Kom Op Tegen Kanker of genieten van vergeten Belgische Kamermuziek. Ook de kindercarnavalstoet in Schriek is dit jaar weer terug van weggeweest. Hier vind je zes tips om te doen in de regio Mechelen.
  Bornem
 3. “Moreel verwerpelijk, maar alles gebeurde met wederzijdse toestemming”: vijftiger moet zich verantwoorden voor verkrachting
  PREMIUM

  “Moreel verwerpe­lijk, maar alles gebeurde met wederzijd­se toestem­ming”: vijftiger moet zich verantwoor­den voor verkrach­ting

  Randde een voormalig horecabaas (59) uit Bornem twee minderjarige jobstudentes aan of misbruikten zij hem juist? De tienermeisjes stapten in 2021 naar de politie om klacht in te dienen. Ze beweren dat hij hen ongepast zou hebben aangeraakt en zelfs hebben verkracht. “Zijn gedrag was misschien ontoelaatbaar, maar dat van de meisjes ook”, klonk het op zitting. Een van de slachtoffers deed het relaas van de feiten.
  Bornem