Politierechter Peter D'Hondt.
Volledig scherm
Politierechter Peter D'Hondt. © photo_news

Politierechter D’Hondt veegt jongeman mantel uit na vijf pv’s tijdens lockdown: “Liggen mensen in ziekenhuis en jij maakt er een spel van om buiten te komen”

D.H. uit Temse is door politierechter Peter D’Hondt de mantel uitgeveegd nadat hij tijdens de voorbije lockdown maar liefst vijf keer op straat werd betrapt tijdens een niet-essentiële verplaatsing. Hij werd betrapt in Temse toen hij op weg was naar een vriend om die te gaan helpen. “Ik wist dat ik niet buiten mocht en besef dat ik in de fout ben gegaan”, klinkt het. 

40 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  1 jaar geleden
  Een rechter moet rechtvaardig zijn. Rechtvaardig tegenover de wetgeving en tegenover de maatschappij. Deze student heeft de beiden meermaals overtreden, dus een streng straf is volledig op zijn plaats. Deze rechter zou beter ook eens rechtvaardigheid uitspreken over de bedenkelijke “vrijspraken” van zware criminelen door velen van zijn collega’s!
 • Filip Van Bouwel

  1 jaar geleden
  Vreselijk. Plaats all risico groepen en ouderen in quarantaine, maar laat gezonde jongeren met rust, ipv hun geld uit hun zakken te persen. Nooit meer quarantaine!
 • Danny Damiaens

  1 jaar geleden
  Wereldvreemde rechter,iedereen gaat op vakantie in het buitenland of zijn we de demonstraties vergeten een paar weken terug?
 • Kris Vossen

  1 jaar geleden
  Zo'n rechters als rechter D'Hondt zouden er meer moeten zijn. Ook een werkstraf, bv zoveel uren werken in een rust-en verzorgingstehuis of een ziekenhuis, zou een gepaste straf zijn. Wie niet horen wil, moet maar voelen.
 • Saadia Sellak

  1 jaar geleden
  Een te zware straf voor een student. Wat met die horden jongeren die op elkaars lip feesten?