Winnetou aan boord van zijn klipperaak, een schip van 115 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
Winnetou aan boord van zijn klipperaak, een schip van 115 jaar oud. © Kristof Pieters

Piraat Winnetou (60) ruilde in 2021 het vasteland voor een leven op een schip: “Het is wat ‘kokeneteke’ spelen, maar ik voel me de rijkste mens op aarde”

Steendorp/Sint-AmandsWinnetou Truyts (60) zag dit jaar zijn droom in vervulling gaan. Hij ruilde zijn café ’t Piratennest voor een echte piratenboot, een klipperaak van 115 jaar oud. Sint-Amands heeft de piraat intussen in de armen gesloten — zo intens zelfs, dat hij even twijfelde of hij het anker wel zou lichten. “Maar het avontuur lonkt iets te sterk. Binnen zeven jaar hijs ik de zeilen richting Zwarte Zee.”

 1. Dienstencentrum ’t Achterpoortje viert vijfjarig bestaan: “Nu ook antennepunt opgestart in Tielrode”
  Temse

  Diensten­cen­trum ’t Achter­poort­je viert vijfjarig bestaan: “Nu ook antenne­punt opgestart in Tielrode”

  ’t Achterpoortje in Temse werd precies vijf jaar geleden officieel erkend als lokaal dienstencentrum en dat jubileum werd met zo’n 170-tal trouwe gasten gevierd. Vorig jaar werd een bevraging gehouden om de werking nog verder te verfijnen. Een eerste concrete actie is nu de opstart van een eerste antennepunt in Tielrode. “Want ook daar is een duidelijke nood aan meer sociaal contact en ontmoetingsmogelijkheden”, zegt centrumleider Sofie Franckaert.
 2. Wisselmeerderheid binnen gemeenteraad van Zwijndrecht wil fusiegesprekken aanknopen: “Besturen is vooruitzien en financieel oogt toekomst niet rooskleurig”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Wisselmeer­der­heid binnen gemeente­raad van Zwijn­drecht wil fusiege­sprek­ken aanknopen: “Besturen is vooruit­zien en financieel oogt toekomst niet rooskleu­rig”

  Er is een wisselmeerderheid gevonden in de gemeenteraad van Zwijndrecht om verkennende fusiegesprekken aan te knopen met de buurgemeenten. Oppositiepartij N-VA dient hierover op de zitting van volgende week een voorstel in. Bestuurspartijen CD&V en Vooruit bevestigen hun steun. “De inwoners krijgen de finale stem maar we moeten op z’n minst rond de tafel gaan zitten.”