rv
Volledig scherm
© rv

Peter Van Damme kroont zich tot Belgisch kampioen Mahjong

TemseTemsenaar Peter Van Damme is de nieuwe Belgisch kampioen Mahjong. Niet de populaire computergame maar wel het klassieke Chinees strategiespel.

 1. Jasper (28) wandelt nietsvermoedend met Balthazar-ticket Sportpaleis binnen waar Niels Destadsbader optrad: “Hilarisch genoeg bleek Balthazar Boma het voorprogramma. En ik had nog altijd niets door”
  ANTWERPEN

  Jasper (28) wandelt nietsver­moe­dend met Balthazar-tic­ket Sportpa­leis binnen waar Niels Destadsba­der optrad: “Hilarisch genoeg bleek Balthazar Boma het voorpro­gram­ma. En ik had nog altijd niets door”

  Een dikke maand na het laatste Sportpaleis-weekend komt er nog een grappig verhaal bovendrijven. Jasper V.S. (28) uit het Waaslandse Temse liep per abuis met zijn Lotto Arena-ticket voor Balthazar, het Sportpaleis binnen waar Niels Destadsbader op dat moment optrad, en niemand bleek hem tegen te houden. “Destadsbader werd aangekondigd door zijn denkbeeldige ‘poupa’ Balthazar Boma en nog steeds had ik niets door. Ik dacht gewoon, Balthazar Boma, voor een show van Balthazar, da’s een goeie frats.”
 1. Liesbeth toont samen met 35.000 ‘Bakvrienden’ bakkunsten op Facebook: “Eclairs of 3D-taarten. Wat ons verbindt is de passie voor het bakken”
  PREMIUM
  Tielrode

  Liesbeth toont samen met 35.000 ‘Bakvrien­den’ bakkunsten op Facebook: “Eclairs of 3D-taar­ten. Wat ons verbindt is de passie voor het bakken”

  In drie jaar is de Facebookgroep ‘Bakvrienden’ uitgegroeid tot de grootste virtuele bakgroep van ons land. 35.000 enthousiaste amateurpatissiers wisselen er dagelijks hun favoriete recepten en ervaringen uit. Liesbeth Geeroms (36) uit Tielrode waakt niet alleen als beheerder over de groep, maar staat zelf ook heel wat uurtjes achter de oven. Gepersonaliseerde stapeltaarten zijn haar specialiteit geworden. We gingen op bezoek voor een babbel en een proevertje.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 3. Is het mysterieuze geluid van Mariekerke gevonden? “Gasketel was fout afgesteld, probleem is mogelijk van de baan”
  PREMIUM
  Bornem

  Is het mysterieu­ze geluid van Mariekerke gevonden? “Gasketel was fout afgesteld, probleem is mogelijk van de baan”

  De oorzaak van het mysterieuze geluid in Mariekerke (Bornem) is mogelijk gevonden. “De gasketel van een woning in de Omgangstraat was slecht afgesteld, en produceerde daarom een hoge pieptoon. Mogelijk werd het geluid versterkt in de schouw, en was het daarom zo luid te horen in de buurt”, zegt Maarten Dooms van het Bornemse Airconsult, die de ketel ging repareren.