Illustratiebeeld: een verkeerscontrole van de lokale politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld: een verkeerscontrole van de lokale politie. © Didier Verbaere

Per dag worden 41 chauffeurs onder invloed van drugs betrapt: “Ze onderschatten de mogelijk desastreuze gevolgen”

Alweer is er cannabis in het spel bij een ongeval dat fataal afloopt voor een tiener. Na Francis Aerts (16) vorige week werd ook Lars Janssens (16) aangereden door een chauffeur die drugs had gebruikt. “Heel wat mensen onderschatten de gevolgen. ‘Het is maar cannabis’, denken ze”, zegt Stef Willems van verkeersveiligheidsinstituut Vias.

 1. Puurs-Sint-Amands schrapt ijspiste wegens hoge energieverbruik: “Winterbar blijft wel bestaan”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Puurs-Sint-Amands schrapt ijspiste wegens hoge energiever­bruik: “Winterbar blijft wel bestaan”

  De gemeente Puurs-Sint-Amands laat dit jaar géén ijspiste aanleggen naast de populaire Winterbar. “De energiekosten van zo’n schaatsbaan liggen te hoog. Ook onze energieprijzen blijven maar stijgen, als we niet ingrijpen zouden we één miljoen meer energiekosten moeten betalen”, zeggen burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) en schepen Alex Goethals (CD&V).
 2. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. 95 nieuwe appartementen en 5 woningen naast CC Binder: “Split-It moet nieuwbouw ook voor jongeren betaalbaar maken”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  95 nieuwe appartemen­ten en 5 woningen naast CC Binder: “Split-It moet nieuwbouw ook voor jongeren betaalbaar maken”

  De afbraakwerken zijn al volop aan de gang, vanaf november wordt er gegraven en gebouwd op de hoek van de Hof ten Berglaan en de Begijnhofstraat in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Daar worden maar liefst 95 appartementen, 5 woningen en 2 commerciële panden gebouwd. De eerste bewoners worden al eind 2024 verwacht. Met een nieuw koopconcept, ‘Split-it’, mikt projectontwikkelaar Van Roey Vastgoed ook op een jonger publiek.