De leden van Perron 17 bij de twee ontwerpen die gekozen werden.
Volledig scherm
De leden van Perron 17 bij de twee ontwerpen die gekozen werden. © Kristof Pieters

Oude grafzerken krijgen tweede leven als kunstwerk: “Blijvend eerbetoon aan hen die hier begraven liggen”

TielrodeHet weghalen van oude grafzerken ligt altijd gevoelig, maar op de begraafplaats van Tielrode wordt daar op een originele manier een mouw aangepast. De weggehaalde grafmonumenten zullen namelijk gerecycleerd worden in twee grote kunstwerken. De uitvoering is in handen van Perron 17, het projectatelier van de academie.

  1. Vader riskeert drie jaar cel voor jarenlange foltering van zijn kinderen: “Het enige wat wij willen is dat vader eindelijk toegeeft wat hij ons allemaal heeft aangedaan”
    PREMIUM
    Temse

    Vader riskeert drie jaar cel voor jarenlange foltering van zijn kinderen: “Het enige wat wij willen is dat vader eindelijk toegeeft wat hij ons allemaal heeft aangedaan”

    “Nog altijd zit er een stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik niets waard ben.” Eén van de zonen van M. uit Temse stond dinsdag huilend voor de Dendermondse rechter. De vader, die politiehonden opleidde en trainer was van een jeugdvoetbalploeg, staat terecht voor jarenlange foltering van zijn eigen kinderen. Relaas van een proces dat door merg en been sneed.