Dirk Van Gorp
Volledig scherm
© Dirk Van Gorp

Oud-profrenners begeleiden nieuw talent tijdens eerste ‘dikkebandenkoers’

TemseOp zondag 1 augustus wordt er opnieuw gekoerst in Temse. Naast wielerwedstrijden voor nieuwelingen en miniemen, is er voor het eerst ook een ‘dikkebandenkoers’ voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

 1. Zwarte vlaggen en sluiting tijdens gemeentelijke evenementen: Handelaar blijft protesteren tegen verdwijnen van parkeerplaatsen in Hoogstraat
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands

  Zwarte vlaggen en sluiting tijdens gemeente­lij­ke evenemen­ten: Handelaar blijft proteste­ren tegen verdwijnen van parkeer­plaat­sen in Hoogstraat

  Met zwarte vlaggen en een sluiting tijdens gemeentelijke activiteiten, protesteert Koffiebranderij Van Reeth uit Puurs (Puurs-Sint-Amands) tegen het schrappen van de parkeerplaatsen in de Hoogstraat. “Volgens het gemeentebestuur is de verkeerssituatie nu veiliger, maar het tegendeel is waar. Laden en lossen gebeurt nu midden op straat, en we zijn niet meer bereikbaar voor minder mobiele klanten”, zegt Annelies Van Reeth.
 2. Lokerse oud-bakker Eddy in de bres voor beroepsgenoten als voorzitter Bakkers Vlaanderen: “Opleg van tienduizenden euro’s op energiefactuur geen uitzondering”
  PREMIUM
  Lokeren

  Lokerse oud-bak­ker Eddy in de bres voor beroepsge­no­ten als voorzitter Bakkers Vlaanderen: “Opleg van tienduizen­den euro’s op energiefac­tuur geen uitzonde­ring”

  Na dertig jaar brood bakken liet Eddy Van Damme (52) begin dit jaar zijn bakkerij op Heiende in Lokeren over aan zoon en schoondochter. In zijn nieuwe rol als voorzitter en spreekbuis van Bakkers Vlaanderen moet hij zijn oud-collega’s door een ongeziene energiecrisis loodsen. “Als de politiek niks onderneemt, dreigen heel wat bakkerszaken straks de deuren te moeten sluiten.”