Dirk Van Gorp
Volledig scherm
© Dirk Van Gorp

Oud-profrenners begeleiden nieuw talent tijdens eerste ‘dikkebandenkoers’

TemseOp zondag 1 augustus wordt er opnieuw gekoerst in Temse. Naast wielerwedstrijden voor nieuwelingen en miniemen, is er voor het eerst ook een ‘dikkebandenkoers’ voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. ‘Varkensstaartjes’ maken hoogspanningslijn veiliger voor vogels: “Aantal ‘ongelukken’ kan met 90 procent afnemen”
  PREMIUM
  Schelle/Bornem

  ‘Varkens­staart­jes’ maken hoogspan­nings­lijn veiliger voor vogels: “Aantal ‘ongelukken’ kan met 90 procent afnemen”

  Netbeheerder Elia heeft vogelkrullen geplaatst op de hoogspanningslijn over het Noordelijk Eiland van Wintam en de Rupel. Dat zijn witte of rode spiralen rond de elektriciteitsdraden die de hoogspanningslijn beter zichtbaar maken voor vogels. “In het verleden werden al onder meer een bergeend, een kievit en een lepelaar het slachtoffer van een aanvlieging met de lijn”, klinkt het.