De fuik is intussen al geplaatst ter hoogte van de Scheldebrug in Temse.
Volledig scherm
De fuik is intussen al geplaatst ter hoogte van de Scheldebrug in Temse. © Kristof Pieters

Onbemande boot en fuik moeten drijvend afval opvangen in de Schelde

Aan de Scheldebrug in Temse is een wel erg opvallende constructie geplaatst die bijna de hele rivier overspant. Het gaat om een proefproject van het bedrijf DEME en de Vlaamse Waterweg. Een V-vormige fuik wordt gedurende een jaar uitgetest om drijvend afval en plastic in het water op te vangen. Daarnaast zal ook een autonoom varende boot worden ingezet voor grotere stukken afval.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.