Het Klein Broek in Elversele wordt momenteel ontpolderd in het kader van het Sigmaplan.
Volledig scherm
Het Klein Broek in Elversele wordt momenteel ontpolderd in het kader van het Sigmaplan. © Kristof Pieters

Kritiek op polderbelasting: “Polders worden kleiner maar belasting blijft dezelfde”

ElverseleFranky Van Cauwenberghe, inwoner van Elversele, heeft kritiek op de polderbelasting die hij opnieuw in de brievenbus vond. De man wijst erop dat een flink deel intussen is ontpolderd in het kader van de Sigmawerken. “Dus waarom moeten we dan nog belastingen betalen?” vraagt hij zich luidop af. Volgens de poldergriffier is het werkingsgebied groter dan enkel de laaggelegen rivierpolders en moeten er nog altijd heel wat waterlopen onderhouden worden.

 1. Vaccinatiecampagne in ‘t Bau-huis van start op 1 maart: 110.000 inwoners van Sint-Niklaas en Temse krijgen er hun prikje
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Vaccinatie­cam­pag­ne in ‘t Bau-huis van start op 1 maart: 110.000 inwoners van Sint-Niklaas en Temse krijgen er hun prikje

  Op 1 maart start de vaccinatiecampagne in ‘t Bau-huis, voor de 110.000 inwoners van Sint-Niklaas en Temse. De evenementenhal moet operationeel blijven tot 31 oktober. “Het is een gigantische opdracht”, stelt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). Voor de inrichting van het vaccinatiecentrum zal de stad een beroep doen op Wase eventorganisatoren.
 2. Bestuurder zwaargewond bij crash tegen geparkeerde bestelwagen: “Ik mag er niet aan denken dat hij ons huis in gereden was”
  Hamme

  Bestuurder zwaarge­wond bij crash tegen geparkeer­de bestelwa­gen: “Ik mag er niet aan denken dat hij ons huis in gereden was”

  Op de Heirbaan in Hamme-Zogge is vrijdagavond een bestuurder zwaargewond geraakt nadat hij frontaal tegen een geparkeerde bestelwagen botste. De klap was bijzonder hevig en beide voertuigen zijn volledig vernield. De eigenaar van de woning is opgelucht dat zijn voertuig daar geparkeerd stond. “Anders was hij recht mijn woonkamer binnengereden", klinkt het.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen