Annika (tweede van links) met drie andere bestuursleden van de nieuwe Sociale Huurdersvereniging Temse.
Volledig scherm
Annika (tweede van links) met drie andere bestuursleden van de nieuwe Sociale Huurdersvereniging Temse. © Kristof Pieters

Huurders Woonanker verenigen zich om belangen te verdedigen: “Want samen staan we sterker en is er meer kans om gehoord te worden”

TemseEnkele huurders van een sociale woning van Woonanker hebben een vereniging opgericht om hun belangen te verdedigen. “We willen de brug slaan tussen de bewoners en de huisvestingsmaatschappij”, zegt voorzitter Annika Develter. “Door de krachten te bundelen staan we immers sterker en is er meer kans om gehoord te worden.”

 1. Wie wordt de volgende burgemeester van Kruibeke? De mogelijke scenario’s gewikt en gewogen
  PREMIUM
  Kruibeke

  Wie wordt de volgende burgemees­ter van Kruibeke? De mogelijke scenario’s gewikt en gewogen

  De coalitie van N-VA en CD&V in Kruibeke was eigenlijk al van bij de start vier jaar geleden een wankele constructie. Door de terugkeer van Catherine Hermans naar haar oude stal bij fractie D.E.N.E.R.T. hebben de twee partijen nu de facto geen meerderheid meer. Door een nieuw decreet dat vorig jaar in voege trad, kan er met een motie van wantrouwen een machtswissel plaatsvinden. We zetten de verschillende scenario’s even voor u op een rijtje.
 2. Racetalent Amaury Cordeel veroordeeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheidsovertreding
  Temse

  Racetalent Amaury Cordeel veroor­deeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheids­over­tre­ding

  Beloftevol racer Amaury Cordeel is in de politierechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Hij kreeg deze straf na een zware snelheidsovertreding in de Hogenakkerstraat in Temse. De feiten werden toen ook gefilmd, maar Cordeel en zijn advocaat blijven ontkennen dat hij reed en de feiten filmde. Voor zijn carrière heeft deze veroordeling waarschijnlijk geen gevolgen.